SLK primește un upgrade tehnic, motoare și transmisii noi

,
1.72K 0

Mercedes-Benz aplică ușoare modificări tehnice roadster-ului SLK, model 2015. Disponibil deja la comandă, roadster-ul german primește motoare și transmisii noi.

Este clar, cele mai interesante vești sunt cele referitoare la cutia automată în nouă trepte de la Mercedes, 9G-TRONIC, oferită ca dotare standard pentru modelele SLK 300 și SLK 250 d, în timp ce SLK 200 vine cu o nouă transmisie manuală cu șase trepte. Tot disponibilă ca opțiune, cutia de ultimă oră 9G-TRONIC vine cu un schimbător sportiv reconfigurat, DIRECT SELECT, în centrul consolei centrale, și padele pe volan pentru schimbarea vitezelor.

În ceea ce privește motorizările, SLK este acum mai curat şi mai eficient, grație funcției ECO start/stop și încadrării în normele de emisii EU6. SLK 250 d este cel mai ecologic model la clasa sa de putere, cu un consum mediu mixt (NEDC) de 4.4 litri (0.4 litri mai puțină motorină pe 100 de kilometri, în comparație cu predecesorul său) și emisii CO2 de 114 grame pe kilometru.

Ca parte a modernizării tehnice, toate modelele SLK cu patru cilindri primesc a treia generație de injecție directă și aprindere multiscânteie. SLK 250 este înlocuit de noua versiune SLK 300, care dezvoltă 245 CP (180 kW) și 370 Nm, cu 30 kW și 60 Nm mai multă față de predecesorlu său. Modelul de bază SLK 200 menține capacitatea de 1.991 cc și puterea de 184 CP (135 kW), dar oferă un cuplu superior, mai exact 300 Nm.

Pentru noul model din acest an, Mercedes-Benz a extins și lista de dotări standard a SLK-ului, care include acum lumini de poziție LED cu un design liniar și o nouă antenă LTE la exterior cu viteză de transfer superioară. În consecință, sistemul multimedia COMAND Online oferă viteze superioare pentru acces la internet. Două variante noi de vopsea, “selenite grey metallic” și “design cerussite grey magno”, sunt de asemenea incluse pe listă.

Bineînțeles, Mercedes nu putea uita de îmbunătățirea sistemelor de asistență și siguranță. COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS vine acum cu control automat de proximitate, o funcție de avertizare în caz de coliziune, care include Adaptive Brake Assist și inițierea frânării automate parțiale în cazul în care reacția șoferului întârzie. Asistența pentru punctul mort și asistența pentru menținerea benzii de circulație, ATTENTION ASSIST și DISTRONIC PLUS sunt, de asemenea, disponibile ca dotări opționale.

Comentati?

Your email address will not be published.