Acesta este noul Mercedes-AMG C 43 Coupé – Un muscle car cu siluetă de balerină

Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé
,
1.97K 0

367 CP dezvoltați de motorul biturbo V6 de 3,0 litri. Acestea sunt cifrele noului Mercedes-AMG C 43 Coupé, un membru sportiv al familiei C-Class, care beneficiază de noua transmisie 9G-Tronic. În condițiile în care Mercedes a decis să reconfigureze și să-și redenumească modelele AMG Sport, cea mai nouă creație de la Affalterbach promite o experiență tipică mașinilor de curse.

Cu un ADN de AMG care curge și în venele modelelor GT și ‘63’, Mercedes-AMG C 43 Coupé pune la dispoziția șoferilor amatori acea senzație tipică circuitelor rezervate mașinilor de curse.

Cu o putere maximă de 367 CP (270 kW) și un cuplu maxim de 520 Nm, sprintul de pe loc până la 100 km/h durează doar 4,7 secunde în drumul spre viteza maximă limitată electronic la 250 km/h. Mercedes-AMG C 43 Coupé beneficiază de tracțiunea integrală 4MATIC, cu o distribuție a cuplului orientată către puntea din spate 31 la 69% (față/spate), dar și de o suspensie sport AMG RIDE CONTROL cu amortizare adaptivă variabilă în trei faze distincte.

Comutatorul AMG DYNAMIC SELECT va reacționa după bunul plac al șoferului în cinci moduri diferite.

Mercedes-AMG C 43 Coupé, (A 205), 2016C 43 primește întregul pachet de design AMG, cu un panou de control cu aspect de steag în carouri, gradat până la 280 km și meniu AMG. Pachetul pentru exterior include grila de tip diamant cu ace cromate și o singură lamelă cu finisaj lucios, dar și țevi de evacuare special. Jantele AMG din aliaj ușor, de 18 inchi și cu cinci spițe, fac și ele parte din pachet.

Inimă biturbo

Motorul V6 biturbo de 3,0 litri vine cu tehnologia NANOSLIDE® folosită și la motoarele echipei de Formula 1 Mercedes-AMG PETRONAS. Puterea de 367 CP și cuplul maxim de 520 Nm redau senzația că această mașină este construită anume pentru piloții profesioniști.

Tehnologia mașinilor sport și flerul specific curselor devin astfel accesibiile unei arii cât mai largi de clienți”, spune șeful Mercedes‑AMG GmbH, Tobias Moers.

Mercedes-AMG C 43 Coupé, (A 205), 2016

Inginerii MG au lucrat zi și noapte pentru a reduce timpii de schimbare a treptelor și pentru a oferi o transmisie 9G-Tronic mai eficientă. Selectează modul “Sport” sau modul “Sport Plus” și treci la nivelul următor. Modul “Manual” poate fi și el selectat prin simpla apăsare a unui buton din consola centrală.

Comportament sportiv din cap până-n… suspensie

Sportiv, dar confortabil. Acesta este principiul urmat de inginerii de la Affalterbach pentru a-i face pe cei aflați la bordul acestui bolid să se simtă răsfățați pe parcursul călătoriilor lungi. Așadar, Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé a fost dotat standard cu suspensia sport AMG RIDE CONTROL pentru un plus de agilitate și pentru un coportament dinamic superior. În plus, șoferul beneficiază de un ruliu redus, de accelerație lateral superioară, de o tracțiune mai bună și de manevrabilitate sigură atunci când forțează mașina să-și depășească limitele.

Pentru o experiență complet personalizată, șoferu poate seta unul dintre cele trei moduri ale sistemului de amortizare: “Comfort”, “Sport” and “Sport Plus”.

Pentru o experiență complet personalizată, șoferu poate seta unul dintre cele trei moduri ale sistemului de amortizare: “Comfort”, “Sport” and “Sport Plus”.

Mercedes-AMG C 43 Coupé, (A 205), 2016Personalizat pe gustul tău: sistemul AMG DYNAMIC SELECT

O atingere cu degetul a unui buton. De atât are nevoie mașina pentru a trece în modul “Eco”, “Comfort”, “Sport”, “Sport Plus” sau “Individual”, schimbîndu-și personalitatea de la mașina care oferă confortul sufrageriei de acasă și până la mașina nebună de curse. AMG DYNAMIC SELECT reglează răspunsul motorului, al transmisiei, al suspensiei și al direcției în funcție de modul selectat.

Un muscle car delicat – Design exterior

 Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé vine cu o înfățișarea agresivă și sportivă tipică membrilor familiei AMG. Prize mari de aer sub bara din față, o grilă a radiatorului cu detalii cromate și cu o singură lamelă cu finisaj lucios și literele AMG sunt elemente care individualizează modelul.

Însemnele “BITURBO – 4MATIC” pe aripile față, logo-ul “AMG” în stânga și indicativul “C 43” pe partea dreaptă a capacului portbagajului completează design-ul exterior.

Mercedes-AMG C 43 Coupé, (A 205), 2016

Mașina se deplasează cu ajutorul jantelor de 18 inchi din aliaj ușor, cu design cu 5 spițe. Jante de 19 inchi cu diferite înfățișări sunt disponibile opțional.

În cazul în care bifează opțiunea “Night package”, clienții primesc geamuri fumurii pe spate, un șorț frontal și un difuzor de aer cu finisaj lucios, dar și țevi de evacuare negre.

Poftiți înăuntru – Design interior

Un volan multifunctional îmbrăcat în piele neagră, cu o parte inferioară aplatizată și cusături roșii constrastante sunt elemente care dau senzația că ai lumea în palme. Și poți controla această lume din scaunele sport, cu suport lateral îmbunătățit, tapițate cu piele ARTICO lucrată manual și microfibră DINAMICA. Pielea lucrată manual îmbracă și cotierele, flanșele portierelor și consola centrală. Centurile de siguranță roșii Designo și covorașele negre cu margini roșii amplifică senzația sportivă.

Mercedes-AMG C 43 Coupé, (A 205), 2016

Panoul de bord AMG pune la dispoziția șoferului toate informațiile utile într-o configurație dinamică. Două ceasuri tubulare, un display color cu o diagonală de 11,4 centimetri, funcția RACETIMER și un vitezometru gradat până la 280 km/h, cu aspect de steag în carouri asigură acel sentiment că te afli într-o cursă pe Play Station.

Comentati?

Your email address will not be published.