Test drive Mercedes-Benz E-Class All-Terrain – Când vrei să te muți

,
4.22K 0

k? Este un SUV? De ce pare atât de mult o limuzină la interior? Ce atâtea întrebări? Un lucru e clar. Este un Mercedes. Respiră aerul rarefiat și exclusivist al stelei în trei colțuri prin toți porii. Mercedes-Benz E-Class All-Terrain a fost gândit să fie durul din off-road și gentleman-ul de pe șosea. Dar cât de SUV este acest E-Class? Am plecat la drum să vedem! FOTO: Bogdan PARASCHIV.

Clasa E era deja o familie aglomerată, plină de E-uri, E-uri benefice, care au revoluționat segmentul prin sisteme de asistență și funcții de rulare autonomă. Aveam aici limuzina prezentată în ianuarie 2016 la Detroit, aveam coupe și cabrio, aveam break-ul și acum avem mașină de off-road, intrând pe teritorul familiei G odată cu lansarea sa în toamna trecută, la Paris. Rival ideal pentru Audi A6 Allroad și Volvo V90 Cross Country, All-Terrain de la Mercedes este break-ul înălțat cu protecții din plastic, tracțiune integrală și suspensie pneumatică Air Body Control oferită standard.

Mercedes-Benz E-Class All-Terrain (3)GALERIE FOTO

Au asfaltat pe aici? am fost tentată să întreb. Pe drumuri pe care nu ai cum să ocolești gropile, strângi din dinți și aproape că închizi ochii, pregătit de zdruncinătură, nici nu îți dai seama când ai trecut de denivelare. Gata? Asta a fost? te întrebi mirat. Păi și groapa? Care groapă? parcă auzi răspunsul pneumaticei multi-camerale. Îi place să se dea mare pe modul Comfort.

Din comutatorul Dynamic Select, aleg modul All-Terrain, modul care este motivul pentru care a venit pe lume mașina asta. Din spatele volanului, văd capota cum se ridică și mașina balansându-se până când se înalță cu 35 mm față de versiunea break. Mașina ajunge astfel la 156 mm de sol. Dacă accelerez peste 35 km/h, se întoarce în modul Comfort și la înălțimea obișnuită, care este oricum cu 29 mm mai înaltă ca fratele T-Modell. Jantele îi aduc 14 mm, iar suspensia modificată încă 15.

Mercedes-Benz E-Class All-Terrain (4)

Aproape 5 metri (4,94 m) de lux și răsfăț îți aduce Mercedes-Benz E-Class All Terrain. Sub capota alungită a lui 220d 4Matic, care se încheie cu o grilă nouă cu două lamele orizontale, se găsește un propulsor diesel de 2 litri cu 194 de cai putere și […]

Comentati?

Your email address will not be published.