David versus Goliat? Dacia Logan MCV se ia la trântă cu Mercedes-AMG E63 S

,
4.41K 0

Am trăit să o vedem și pe asta! Știm cu toții deznodământul, dar de dragul Daciei noastre, testul comparativ realizat de CarWow merită urmărit, chiar dacă un Mercedes-AMG E 63 S este de vreo 10 ori mai scump ca Logan-ul MCV. Sperăm că azi aveți la dumneavoastră simțul umorului!

Mercedes-AMG E 63 S este cel mai pretențios break de pe piață. Sigur, puternic, luxos, capabil să-i ducă pe cei mici la școală și pe tatăl lor pe circuit pentru o repriză de distracție. 612 cai putere dezvoltați de unitatea V8 biturbo de 4.0 litri, tracțiune integrală 4MATIC și o transmisie automată 9G-Tronic cu 9 rapoarte, toate la pachet pentru aproximativ 127.000 de euro.

În colțul opus, Dacia Logan MCV este cel mai accesibil break existent pe piață la ora actuală. În testul în care britanicii pun Dacia față-n față cu Mercedes-ul, mașina noastră vine în versiune cu motor de 0.9 litri cu 90 de cai putere și transmisie Easy-R cu 5 trepte. În echiparea de top, SL Prestige Plus, Logan MCV pornește de la aproximativ 12.000 de euro.

“Dacia este o mașină de două ori mai bună ca Mercedes-ul – îi dictează logica unuia dintre cei care au vizionat filmarea – pentru că este de 10 ori mai ieftină, dar numai de 5 ori mai slabă.”

Mercedes-ul parcurge un sfert de milă în 11,2 secunde. Undeva în spate, Dacia se mulțumește cu 18 secunde. 1 la 0 pentru break-ul german.

La proba celor 20 de secunde, Dacia a ajuns la aproximativ 128 km/h. Mercedes-ul a scos mai mult decât dublu: 265 km/h.

Totuși Dacia a câștigat una dintre cele 5 probe. Urmăriți clipul de mai jos pentru a vedea care!

Cei care au văzut imaginile spun că așteaptă acum un test între Koenigsegg Agera RS, cea mai rapidă mașină de serie, și Trabant.

 

Comentati?

Your email address will not be published.