Mercedes-Benz S-Class Coupe față în față cu BMW Seria 6

Mercedes S 500 4Matic Coupe vs BMW 650i
,
4.8K 0

Noul Mercedes-Benz S-Class Coupe (în versiunea S 500 4MATIC) este pus față în față cu BMW Seria 6 Coupe (în versiunea 650i) într-o confruntare realizată de jurnaliștii germani de la revista Auto Motor und Sport.  

Cu toată sinceritatea, noul Mercedes-Benz S-Class Coupe ce a fost lansat recent a avut ceva de furcă în găsirea unor competitori direcți. Vechea concurență dintre Mercedes-Benz, BMW și Audi nu mai este de actualitate, întrucât BMW și Audi nu pun la dispoziția clienților modele care să egaleze somptuosul coupe. Ar fi mai corect dacă am compara modelul cu un Bentley, spre exemplu, mai degrabă decât orice cu alt model BMW sau Audi.

Totuși, o rivalitate atât de îndârjită trebuie fructificată și exact acest lucru a făcut Auto Motor und Sport (AMS) din Germania. Au ales cel mai potrivit model din gama BMW și au decis să afle care este mai bun.

Ghinionistul model BMW ales pentru acest test a fost 650i care este propulsat de  un motor  V8 bi-turbo de 4,4 litri, ce dezvoltă 450 CP ( cu 5 CP mai puțin decât  S 500 4Matic Coupe) și un cuplu de 650 Nm ( 50 Nm mai puțin decât un S Class Coupe). Dispune de un sistem permanent de tracțiune integrală, asemenea modelului Mercedes-Benz. Așadar, diferențele privind grupul motopropulsor sunt minime.

Acest test are sens datorită fundamentului menționat mai sus. Mai mult decât atât, cele două modele sunt total diferite. Încă din fragedă pruncie ți s-a spus că modelele Mercedes-Benz sunt elegante și confortabile, în timp ce BMW-urile emană sportivitate și dinamism. Ghici ce? Au avut perfectă dreptate.

Noul Mercedes-Benz S-Class Coupe i-a impresionat pe jurnaliștii germani cu abilitatea sa de a atenua denivelările și gropile datorită suspensiei AIRMATIC, oferind pasagerilor cea mai relaxantă și mai liniștită călătorie posibilă. Pe de altă parte, punctul forte al modelului BMW a fost – deloc surprinzător – modul în care se manevrează, având o direcție precisă și o distribuție excelelntă a maselor.

A fost evident încă de la început că un verdict final va fi extrem de problematic, cu precădere declararea unui câștigător. Ar fi fost mult mai ușor să ne îndreptăm atenția spre Mercedes-Benz S-Class Coupe, fiind, evident o mașină mult mai spectaculoasă. De asemenea, este cu 35.000 de euro mai scump în versiunea standard, o diferență care evidențiază faptul că acest test a fost dezechilibrat de la bun început.

Încă nu avem un verdict final, ci doar o confirmare a ceea ce știam deja sau cel puțin supectam. Două mașini diferite destinate pentru două tipuri diferite de clienți. Deci un verdict posibil ar fi: este destul loc pentru toată lumea.

Dacă aveți cunoștințe de limbă germană, puteți citi articolul în întregime aici.

FOTO: Achim Hartmann (pentru Auto Moto un Sport)

Comentati?

Your email address will not be published.