DEZVĂLUIRE INCREDIBILĂ: Șeful de la Mercedes-AMG PETRONAS, Toto Wolff, este pe jumătate român!

,
10.48K 0

Șeful celei mai tari echipe din Formula 1, Toto Wolff, este pe jumătate român! Managerul team-ului Mercedes-AMG PETRONAS a dezvăluit recent că mama sa, poloneză fugită din calea comuniștilor la finele anilor ’60, și stabilită la Viena, s-a căsătorit cu un român.

“Mi-am pierdut tatăl foarte devreme, iar din acel moment, o vreme îndelungată, am dus o luptă continuă pentru supraviețuire”, sunt singurele amănunte dezvăluite până acum de directorul executiv de la Mercedes. Este greu de crezut că declarația aparține chiar unuia dintre cei mai bogați oameni din Formula 1 la ora actuală. Averea sa este estimată la 368 de milioane de euro.

Un jurnalist cu o experiență de peste 30 de ani în Formula 1, Eric Silbermann, a fost cel care a obținut prețioasa informație despre părinții  omului care refuză constant să dezvăluie detalii depre trecutul său, deși este o apariție populară în fața camerelor TV, înainte și după cursele câștigate exclusiv de Mercedes în acest sezon. Excepție face Marelui Premiu al Spaniei, când Lewis Hamilton și Nico Rosberg s-au ciocnit imediat după start și au ieșit din cursă.

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul emisiunii “Breakfast with…” (“Micul dejun cu…”), program pentru care Eric Silbermann vânează personalități din motorsport și le intervievează la ore matinale.

Breakfast with Toto Wolff

Dacă are un trecut româno-polon, cum s-a ales Torger Christian Wolff cu un nume nordic? “Habar nu am cum am ajuns să am un prenume polonez, care, de fapt, înseamnă Sulița lui Thor.”

Dar porecla sa, Toto, este departe de a impune respectul cuvenit unei asemenea personalități. “Este numele câinelui din Vrăjitorul din Oz și al celui mai sângeros mafiot sicilian, Toto Riina. Ba chiar al unui producător de toalete din estul Asiei. Bernie (n.r. Ecclestone) mă sună mereu când este în Japonia și îmi spune: De fiecare dată când sunt la baie, mă gândesc la tine!”, se autoironizează cel care trebuie să țină în frâu vedetele din monoposturi.

Evident, suntem curioși să știm dacă șeful diviziei motorsport de la Mercedes vorbește românește. Răspunsul este nu. Tatăl său român a murit când încă era copil. Vorbește, în schimb, limba mamei sale, poloneza, alături de germană, engleză, franceză, italiană și spaniolă. Copiii săi dintr-o căsătorie anterioară, Rosa (12) și Benedict (14), au învățat, de asemenea, poloneza.

 

Comentati?

Your email address will not be published.