Hypercar-ul Mercedes-AMG R50 cu 1300 CP ar putea sosi la Paris

,
1.72K 0

Senzaționalul supercar Mercedes-AMG R50 integrează, se pare, până la 1300 CP și se va lansa la salonul auto de la Paris chiar luna viitoare, conform specialistului în zvonuri din industria auto, Georg Kacher.

Kacher susține că Mercedes-AMG R50 va fi propulsat de un motor turbo de 2,0 litri cu patru cilindri, poziționat central, deși chiar și motorul turbo V6 de 1,6 litri de la monopostul de Formula 1 W07 s-ar putea regăsi sub capotă. Va beneficia și de prezența a trei motoare electrice suplimetare; două vor angrena roțile din față, iar al treilea va fi integrat în carcasa transmisiei, ceea ce ar trebui să urce puterea mașinii la 1.300 CP.

Design-ul ar putea să fie o combinație extremă între monopostul W07 F1 și mașinile de curse LMP1 de la Le Mans. Supercar-ul primește portiere tip future, omagiu la adresa clasicului 300 SL, dar și a conceptelor cu motoare amplasate central C111 și C112. Șasiul și caroseria mașinii vor fi construite în jurul unei structuri din fibră de carbon, în stilul habitaclului mașinilor din Formula 1. Șoferul și pasagerul vor avea o poziție joasă, cu picioarele întinse aproape la orizontală.

Mașina va prezenta elemente aerodinamice active, cu flapsuri frontale reglabile și un eleron multifuncțional spate – poate trece pe modul de rezistență redusă la înaintare la viteze mari, poate sprijini stabilitatea în viraje prin lamelele aerodinamice care oferă o forță mai mare de apăsare, poate regla echilibrul aerodinamic față-spate și funcționează ca o frână aerodinamică.

Și dacă cineva nu poate să doarmă cu gândul la preț, AMG vrea să ajungă la suma de 4 milioane de euro pentru noul său hypercar.

Sursă: automobilemag.com

Comentati?

Your email address will not be published.