AMG aniversează 50 de ani cu un hypercar senzațional

,
1.37K 0

AMG aniversează 50 de ani de la înființare anul viitor. Este momentul potrivit pentru a-și face un super cadou, un hypercar AMG. La mijlocul lui 2017, Mercedes-AMG ar putea lansa, în sfârșit, multvehiculatul rival pentru Aston Martin RB 001 și Bugatti Chiron.

Mașinile ultra sport și sigla AMG sunt ca laptele si mierea. Însă, chiar anul trecut, șeful AMG Tobias Moers a respins ideea unui nou supercar cu motor amplasat central. Între timp, sub-brand-ul AMG s-a acomodat cu prima sa mașină sport (GT) și un hypercar ar putea să-și facă apariția pentru a onora Marele Jubileu.

Pronostic: hypercarul Mercedes-AMG își va face apariția anul viitor și va fi inspirat de tehnologia și designul mașinilor de curse de la LeMans LMP1. Toate celelalte detalii tehnice, așa cum se vehiculează la ora actuală, sunt doar speculații.

O mașină super sport Mercedes-AMG cu un tren de rulare hibrid? Da. Privind la rivali și la portofoliul tehnologic al celor de la Mercedes, un tren de rulare hibrid este cel mai plauzibil – tracțiune integrală, poate un motor electric sau două angrenînd puntea față și un motor convețional acționînd puntea spate. Șeful AMG Tobias Moers a fost un mare fan al lui Mercedes SLS Electric Drive cu tracțiune integrală selectivă și în consecință, cuplu variabil.

Deși Aston Martin și LaFerrari folosesc motoare V12, iar Chiron un senzațional W16, super sportiva de la Mercedes-AMG ar putea fi propulsată de o versiune reconfigurată a motorului V8 de 4,0 litri al companiei. Potențialul său a ajuns deja la cei 585 de cai putere ai Mercedes-ului AMG GT R. Împreună cu motoarele electrice, ar putea oferi 800 sau chiar 1.000 CP.

 

Sursă: auto-motor-und-sport.

Comentati?

Your email address will not be published.