Noul BMW Seria 5 spionat din nou – cele mai recente fotografii

,
2.51K 0

Noul BMW Seria 5 a fost din nou surprins de paparazzi. O platformă complet nouă și prezenţa materialelor ușoare sunt confirmate pentru limuzina asşteptată pe piaţă din 2017.

Noua Serie 5 va fi una dintre cele mai avansate modele BMW din punct de vedere tehnic. Platforma sa sofisticată, cunoscută intern sub numele de cod OKL sau Oberklasse – termenul german pentru “clasa de lux”, a fost proiectată pentru a sta la baza tuturor modelelor viitoare de la BMW care folosesc un motor amplasat longitudinal, inclusiv Seria 7 și Seria 6.

Structura noului BMW Seria 5 folosește o combinație de aluminiu, oțel de înaltă rezistență și fibră de carbon ranforsată cu plastic (CFRP) pentru a reduce greutatea și pentru a asigura un nivel excepțional de rigiditate. CFRP va fi folosit nu numai pentru structură, dar și pentru elemente cheie ale caroseriei, cum ar fi plafonul, capota, ușa portbagajului și portierele. Această soluție va ajuta la reducerea greutății modelului, în comparație cu generația actuală.

Noul BMW Seria 5 va prezenta o gamă de motoare cu șase, opt și doisprezece cilindri, iar o versiune plug-in hybrid va fi disponibilă încă de la început. Versiunea hibridă va reprezenta o combinație între un motor pe benzină și o unitate electrică, fiind poziționată ca adversar direct pentru viitorul Mercedes E-Class Plug-In Hybrid.

BMW plănuiește să echipeze noua Serie 5 cu noua transmisie automată cu nouă trepte, proiectată de ZF, precum și cu o pleiadă de sisteme inovatoare cum ar fi avertizarea în trafic, parcarea automată sau capacitatea de conducere autonomă.

Fotografii: Automedia

Comentati?

Your email address will not be published.