FUSO eCanter, camionul ușor electric de la Daimler, a intrat în producție

,
4.4K 0

Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) a anunțat startul producției în serie mică a primului autocamion ușor complet electric din lume – Fuso eCanter. Fuso este o companie aflată în portofoliul Daimler Trucks Asia.

Evenimentul de deschidere s-a desfășurat în cadrul uzinei Tramagal (Portugalia), unde vor fi produse toate modelele eCanter destinate piețelor europene și americane, alături de versiunile cu trenuri de rulare convenționale ale autocamionului Fuso Canter.

La evenimentul de lansare au fost prezenți inclusiv președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, şi mai mulți reprezentanți ai autorităţilor. Guvernul portughez a sprijinit dezvoltarea eCanter încă din prima parte a anului 2010.

“Odată cu startul producției eCanter, Daimler devine prima companie auto din lume care produce în serie un autocamion complet electric. Prin această lansare, venim în întâmpinarea cererii crescute de autocamioane cu emisii 0 la nivelul mega-orașelor. Am înregistrat deja primele comenzi și, în cursul lunii noiembrie, vom marca lansarea globală a acestui autocamion într-unul dintre cele mai emblematice mega-orașe din lume – New York”, a declarat Marc Llistosella, Președinte și CEO al Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation și Head of Daimler Trucks Asia.

Informaţiile primite de la autorităţi şi clienţii-pilot care vor utiliza, în perioada următoare, primele modele eCanter, precum şi experienţele lor practice, vor contribui la extinderea, în viitor, a producţiei la scară largă.

Fuso eCanter este produs pe aceeași linie cu autocamionul ușor Canter cu motorizare convențională; doar componentele specifice trenului de rulare electric vor fi instalate în segmente dedicate ale liniei de producție. Autovehiculele produse momentan în serie mică în uzina Tramagal din Portugalia, vor fi […]

Comentati?

Your email address will not be published.