Tobias Moers a dezvăluit planurile AMG

Planurile AMG
,
3.93K 0

Șeful AMG, Tobias Moers, a dezvăluit planurile AMG, care includ mai multe versiuni AMG GT dar nu și un succesor pentru SLR. 

Șeful AMG nu este în favoarea producerii de mașini supersport în serie mică. Moers a explicat că înlocuirea lui SLR cu mai ieftinul SLS AMG și apoi cu și mai ieftinul AMG GT nu este o greșeală.

Într-un interviu pentru www.caradvice.com.au Moers a declarat că pentru a fi un jucător global pe piața mașinilor sport trebuie să oferi modele în segmentele de volum, dezvăluind că vor urma și alte versiuni ale lui AMG GT.

Pentru moment, AMG GT este disponibil în versiunea de bază AMG GT și în cea mai puternică AMG GT S. Mercedes va oferi și o versiune Black Series. Un astfel de model a existat și la SLS AMG iar noul V8 bi-turbo de 4 litri are suficiente rezerve de putere.

De asemenea, o versiune roadster este în discuție.

Moers a confirmat; ”vor apărea mai multe versiuni GT dar nu și un supercar”.

”Când vrei să construiești un brand sport trebuie să dovedești că ești capabil să produci mașini sport în segmentul tradițional de mașini sport pentru că acest lucru te ajută să obții notorietate și  să afle lumea despre tine. De aceea, am decis să intrăm cu GT în acest segment. Am vrut să avem un model mai abordabil în segmentul tradițional al mașinilor sport.”

Dar în același timp, Moers a negat că se va construi un succesor pentru SLR. ”Nu ajută la nimic să produci câteva sute de mașini supersport într-un an și nimeni să nu le vadă pe stradă. Este foarte important ca brandul să fie văzut pe stradă.”

Din acest motiv, explică Moers, ”pasul făcut de noi de a construi mașini sport mai ieftine a fost decizia corectă”.

Comentati?

Your email address will not be published.