Noul Mercedes-Benz S-Class Cabrio dezvăluit

,
2.29K 0

Mercedes-Benz S-Class Cabrio, cel de-al șaselea membru al gamei S-Class, a fost dezvăluit. Imaginea noastră arată look-ul definitiv al celei mai mari decapotabile de la Mercedes.

Avînd la bază S-Class Coupe, noul S-Class Cabrio se alătură modelelor recent lansate Mercedes-Maybach S-Class și Mercedes-Maybach Pullman, limuzinele cu ampatament lung, respectiv scurt, în ceea ce trebuie să devină cea mai extinsă gamă de lux din industrie.

Noua versiune S-Class prezintă un acoperiș textil. Avînd în vedere problemele de dimensiuni și masă, varianta unui acoperiș rigid retractabil a fost scoasă din cărți din motive de mărime și greutate. Primele fotografii spion arată clar un design preluat practic de la versiunea Coupe, minus acoperișul fix. Proporțiile sunt ușor modificate, evident, în relație strânsă cu schimbările operate asupra părții posterioare și a capacului portbagajului, ușor de identificat în ciuda camuflajului superficial.

Gama motorizărilor va imita, de asemenea, S-Class Coupe. În consecință, noul Mercedes-Benz S-Class Cabrio este programat să vină doar în versiune V8. Două opțiuni vor fi disponibile, deja celebrul motor bi-turbo de 4,7 litri, creditat cu 455 CP și 700 Nm (449 HP și 516 lb-ft pentru piața americană) și vârful de gamă în versiune AMG de 5,5 litri, cu 577 CP.

Noul model marchează un moment crucial pentru strategia demarată de Mercedes pentru produsele sale. Pentru prima oară de la marile decapotabile din era pre-WW2, brand-ul german revine în eșalonul superior al clasei de lux cu un model decapotabil reprezentativ. Debutul comercial este programat pentru începutul anului viitor.

Ilustrație: AUTOMEDIA

 

Comentati?

Your email address will not be published.