Noul Aston Martin DB11 va folosi tehnologie Mercedes

Aston Martin DB11
,
1.37K 0

Aston Martin a confirmat deja că urmașul lui DB9 se va numi Aston Martin DB11 și va fi lansat în 2016.

Andy Palmer, noul șef de la Aston Martin, a confirmat deja, pentru revista Car, că urmașul lui DB9 se va numi DB11.

Citat de revista Car, Andy Palmer a declarat: “În anii următori vom vedea Aston Martin transformîndu-se nu numai în ceea ce privește gama, dar și în ceea ce privește amploarea și prezența la nivel global, iar noul Aston Martin DB11 se va afla în centrul acestui succes.”

Aston-Martin-DB-11-007

Noul Aston Martin DB11 va fi lansat la sfârșitul anului 2016 și va folosi motorul turbo Mercedes și structura electrică, inclusiv instrumentele digitale și schimbătorul de la S-Class.

Viitorul DB11 va folosi și comutatorul interfaței Comand și butoanele pentru sistemul de climatizare, setările trenului de rulare și alte câteva elemente, așa cum a dezvăluit revista Car.

Fotografiile spion publicate de revista Car surprind anumite detalii inclusiv documentele aflate în mașină și care fac referire la numele de cod VH500. Acest lucru înseamnă că Aston Martin DB11 va folosi în continuare structura de aluminiu VH construită de companie.

Există încă zvonuri despre motoare, dar revista Car consideră că atât motorul V8, cât și cel V12 vor fi folosite, ambele în versiune turbo.

Se pare că Aston va prelua noul V8 AMG biturbo de 4,0 litri, care se regăsește sub capota Mercedes-ului AMG GT și a Mercedes-ului C 63 AMG, deși compania testează o serie de motoare pe prototipurile sale. La DB11, motorul va fi modificat pentru a produce o putere diferită și va beneficia de un sunet diferit, caracteristici care îl vor diferenția de versiunea Mercedes.

Informațiile celor de la revista Car dezvăluie și faptul că Aston nu va prelua motorul turbo V12 de la Mercedes, ci actualul V12 construit de Ford la Koln, care va avea o capacitate mai mică și va fi supraalimentat.

Noul Aston Martin DB11 va fi prezentat în premieră la Salonul Auto de la Geneva în martie 2016. Este primul Aston nou al unei noi ere și reprezintă o bază solidă pentru toate noile modele, care își vor face apariția, inclusiv primul crossover din istoria Aston Martin, acesta folosind, de asemenea, platforma de aluminiu VH și nu platforma SUV de la Mercedes.

Comentati?

Your email address will not be published.