Mercedes-Benz prezintă interiorul conceptului său autonom: VIDEO

Mercedes-Benz Intelligent Drive S-500
,
1.92K 0

Mercedes-Benz a oferit publicității primele imaginii virtuale cu interiorului viitorului vehicul autonom, în cadrul evenimentului TecDay „Autonomous Mobility”.

După ce a întreprins mai multe cercetări, studii și teste în ceea ce privește condusul autonom, Mercedes-Benz este de părere că acest domeniu are un potențial uriaș pentru viitor. Așadar, producătorul german a făcut declarații în timpul seminarului TecDay „Autonomous Mobility”, explicând faptul că vehiculele autonome vor fi ceva normal și obișnuit în orașele viitorului.

Datorită Mercedes-Benz, perspectiva condusului autonom a devenit realitate datorită modelului S 500 Intelligent Drive și prototipurile Future Truck 2025, idei ce vor fi dezvoltate și vor influența, în viitor, condusul autonom.

Cât privește designul interiorului, inginerii Mercedes-Benz, designerii și futurologii au combinat motto-ul „mai mult spațiu, mai mult timp, mai multe moduri de a interacționa” cu interpretarea clasică a „luxului modern”- elegant, generos și intuitiv.

Mercedes-Benz S500 Inteligent Drive TecDay Autonomous Mobility Sunnyvale 2014

În această privință, întregul interior se învârte în jurul sistemului variabil de scaune cu patru sezlonguri rotative care permit o configurație a scaunelor de tipul față-în-față. Potrivit Mercedes-Benz, acest lucru ar trebui să permită pasagerului de pe scaunul dn față să se întoarcă și să interacționeze cu ceilalți ocupanți în timp ce autovehiculul este în mișcare.

„Condusul autonom elimină stresul și presiunea din timpul condusului, ceea ce poate fi extrem de incomod atunci când sunteți prins în ambuteiaje, în zonele din centrul orașului sau în timpul călătoriilor lungi. De asemenea, oferă noi posibilități pentru ca oamenii să profite la maximum de timpul petrecut în mașină,” a explicat Prof. Dr. Herbet Kohler.

Mai mult decât atât, ei își pot îndrepta atenția spre partea din față pentru condusul în mod manual și pot acționa un volan extensibil conceput de Mercedes-Benz.

TecDay Autonomous Mobility Sunnyvale 2014/ Design Sketches  Interior of an autnomous car of the future

Mai mult decât atât, interiorul devine un ”spațiu digital veritabil” unde pasagerii pot interacționa cu vehiculul, folosind gesturi pe ecrane tactile, cu toate că sistemul poate recunoaște automat intențiile pasagerilor doar prin simpla detectare a mișcărilor ochilor, a mainilor și ale degetelor.

”Viziunea este necesară pentru a declanșa discursuri sociale despre mobilitate și designul mediului înconjurător din viitor”, a spus Prof. Dr. Herbery Kohler. ”O dată cu conceptul nostru inovator al unui vehicul autonom din viitor cu un interior luxos, oferim o viziune cuprinzătoare a ideii de mobilitate în viitor. Conceptul de la interior formează partea esențială a unui concept în întregime nou, concept pe care îl vom dezvălui în cadrul CES din Las Vegas. ”

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează sistemul Intelligent Drive, vă invităm să vizionați cele două videoclipuri de mai jos.

Comentati?

Your email address will not be published.