Mercedes nici nu se gândește la cutia cu 10 trepte

,
1.54K 0

Mercedes-Benz exclude posibilitatea unei eventuale cutii cu 10 trepte, a dezvăluit revista Autocar. Actuala cutie 9G-Tronic va rămâne, pentru moment, în vârful ierarhiei.

Transmisia cu nouă trepte este, de fapt, o nouă completare pentru gama Mercedes, prezentă doar la noile GLC, GLE și S-Class. Noul model E-Class se va alătura, de asemenea, acestei liste, la începutul anului viitor, noua limuzină primind transmisia 9G-Tronic în cadrul întregii game. Modelul GLS recent revizuit este deja disponibil cu o cutie 9G-Tronic.

Autocar citează o sursă din interiorul companiei Mercedes. Conform acestui inginer anonim, Mercedes consideră pasul către transmisiile cu 10 trepte ca fiind unul inutil, din moment ce 9G-Tronic oferă amestecul perfect de viteză de reacție și rafinament.

Ford și colegul american, gigantul General Motors, sunt sigurele companii devotate ideii de a lansa asemenea transmisii. Volkswagen a anulat programul de dezvoltare pentru o cutie DSG cu 10 trepte în urma scandalului Dieselgate.

Sursă: Autocar

Comentati?

Your email address will not be published.