Conceptul Mercedes-Benz IAA se ia la întrecere cu un avion?

Mercedes-Benz IAA Concept
,
1.85K 0

Dacă este pentru moment doar un concept, nu înseamnă că nu va ajunge niciodată pe șosea. Conceptul Mercedes-Benz IAA aproape a ajuns. Urmăriți-l pe acest robot urban alergînd liber pe o pistă de decolare! Oare se va lua la întrecere cu un avion?

Poate că Mercedes-Benz IAA nu are nicio șansă în fața unui avion, dar când vine vorba de aerodinamică, nu este nici prea departe.

Fiind campion mondial la aerodinamică și avînd un coeficient aerodinamic de numai 0,19, Conceptul Mercedes-Benz IAA pornește într-o călătorie pe pista de decolare. Mașina își schimbă automat fizionomia la viteze de peste 80 km/h. Opt segmente vor extinde automobilul cu 25 mm în față și alți 20 în spate pentru a îmbunătăți fluxul de aer. Pe măsură ce viteza crește, Jantele Active își vor modifica forma devenind discuri aerodinamice, în timp ce lamela din bara din față se va deplasa automat cu 60 mm spre spate.

Conceptul IAA are 5.040 mm în lungime (5.430 mm în modul aerodinamic), 1.995 mm în lățime și 1.305 mm în înălțime. Ampatamentul său măsoară 2.975 mm, iar ecartamentul pe față/spate este de 1.710, respectiv 1.770 mm.

Conceptul Mercedes-Benz IAA

Vehiculul vine cu dimensiunile tradiționale ale unei mașini sport dezvăluite printr-o abordare futuristă: capota alungită curge aerodinamic spre zona pasagerilor, îmbrăcată în mare parte în sticlă, acoperișul din același material coborînd abrupt spre spate.

Înlocuind mânerele clasice din portiere, LED-uri cu lumină intermitentă vor indica locul în care se află touchpad-ul care activează deschiderea. O simplă atingere cu degetul, în genul celei pe care o faci pe ecranul propriului smartphone, va deschide automat portiera.

Stopurile ies și ele în evidență, avînd un aspect de “praf de stele”. Mercedes-Benz promite că această înfățișare de “praf de stele” va debuta în vehiculele de serie începînd cu 2016.

Conceptul este propulsat de un sistem cu tehnologie plug-in hybrid, constituit dintr-un motor pe benzină și unul electric, care oferă o putere totală de 205 kW (279 CP). Acestea sunt cifre care garantează o viteză maximă de 250 km/h (limitată electronic).

Conceptul Mercedes-Benz IAA vine cu aspect de navă spațială, în combinații de alb și antracit cu lumini ambientale albastre și roșii, dar și cu finisaje din sticlă șlefuită și aluminiu, elemente care confirmă faptul că mașina vine din viitor. Întregul interior are la bază linii cursive, materiale de înaltă calitate și tehnologie touch.

Dacă acest concept Mercedes-Benz IAA va ajunge în showroom-uri sau doar în saloanele de prezentare, rămâne de văzut. Până atunci, haideți să ne bucurăm de călătoria în viitor.

Comentati?

Your email address will not be published.