Nu prea seamănă cu o balerină – G 63 AMG 6×6 dansează pe plajă

,
1.65K 0

Sezonul de plajă s-a deschis oficial. Ei bine, știm că e îngrozitor de frig, dar cine a vorbit despre a sta la soare? Noi vorbim aici despre off-road pe dunele de nisip. Totul într-un Mercedes G 63 AMG 6×6!

Vehiculul de categorie grea Mercedes G 63 AMG 6×6 își face de cap în Beglia, la cea de-a 66-a ediție a Grand Prix-ului Zoute. Bestia cu șase roți încearcă să facă derapaje elegante pe dunele unei plaje publice care a fost parțial închisă (evident, nu suficient de închisă), dar nu este tocmai grațioasă ca o balerină. Iar cascadoriile sale par al naibii de periculoase.

Monstrul G 63 AMG 6×6, care a luat-o razna pe plajă, se dă mare cu un motor V8 biturbo de 5,5 litri, care expediază 544 CP (400 kW) și un cuplu de 758 Nm către toate cele șase roți, prin intermediul unei transmisii cu dublu ambreiaj și șapte trepte.

Acest Gulliver de 3,850 de kilograme are nevoie de 7 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h și are o viteză electronică limitată la 160 km/h. Nu e nevoie de prea multă viteză ca să te porți nebunește. Doar vă rugăm să nu încercați aceste cascadorii pe plaja din orașul dumneavoastră. În Belgia, a fost un miracol că nu s-a lăsat cu victime.

Mercedes a pus capăt producției uriașului de aproape jumătate de milion de dolari, dar oferă ca alternativă modelul Mercedes-Benz G500 4×4².

 

Comentati?

Your email address will not be published.