Alonso credea că are 13 ani și uitase că e pilot de Formula 1

Fernando Alonso suferă de amnezie
,
1.53K 0

“Numele meu este Fernando și pilotez kart-uri. Visez să devin pilot de Formula 1.” Acestea au fost primele cuvinte rostite de Fernando Alonso după ce s-a trezit în spital, susține ziarul spaniol El Pais. Spaniolul a suferit un accident în timpul testelor de la Barcelona, pe 25 februarie.

Pentru a infirma zvonurile, rivalul lui Lewis Hamilton și Nico Rosberg a postat un video pe canalul său de YouTube. “După cum vedeți, nu am nicio problemă”, spune el, după ce presa a anunțat că ultimii 20 de ani i s-au șters, pur și simplu, din memorie și nu-și putea aminti niciun moment care a avut loc în viața sa după 1995.

Reprezentanții McLaren susțin că a suferit doar o pierdere temporară de memorie, fără a suferi vreo afecțiune cerebrală. Dar sunt șanse minime să participe la prima cursă a sezonului, Marele Premiu al Australiei.

Alonso3La trei zile după accidentul de pe circuitul Cataluniei, Alonso a fost externat și a apărut în fața jurnaliștilor zâmbind, glumind cu doctorii, făcînd cu mâna și arătînd că este ok. Câteva zile mai târziu, și-a recâștigat și simțul umorului și și-a amuzat fanii pe Twitter, postînd un hashtag care atacă ultiele zvonuri: “Sezonul începe în câteva zile și am rămas fără surse de inspirație. Propun un joc de RT (retweet) celor mai creativi dintre voi. #whereDidYouWakeUpToday” (#undeTe-aiTrezitAstazi)”, a fost mesajul pentru cei două milioane de fani care îl urmăresc pe rețeaua socială.

Pilotul McLaren în vârstă de 33 de ani și-a făcut mașina praf când a izbit-o în zidul de protecție într-o curbă pe circuitul catalan. Chiar dacă și-a pierdut cunoștința pentru doar câteva secunde, medicii sosiți la locul accidentului au decis să-l transporte de urgență, cu elicopterul, la cel mai apropiat spital.

“Fernando a fost inconștient doar pentru câteva secunde după impact. Îl puteam auzi respirînd”, a declarat șeful de la McLaren, Ron Dennis, la scurt timp după accident. În turele parcurse anterior, Alonso se plânsese că vântul bate puternic în acea zonă și face mașina imposibil de controlat.

Spaniolul a revenit de curând la McLaren, după patru sezoane dezamăgitoare la Ferrari. Anterior, Alonso câștigase de două ori titlul mondial, în 2005 și 2006, la volanul monopostului Renault.

Comentati?

Your email address will not be published.