Mercedes-AMG GT S – noul Safety Car din Formula 1

Mercedes-AMG GT S și Mercedes C 63 S Estate, mașini oficiale în Formula 1
,
1.53K 0

Cu o săptămână înainte de startul oficial al sezonului de Formula 1, care va avea loc la Melbourne, Australia, noua mașină de siguranță și noua mașină medicală au fost prezentate. Mercedes-AMG GT S va fi vehiculul care va dicta ritmul, în cazul în care un incident va avea loc pe circuit. Iar C 63 S Estate va fi prima mașină care va ajunge la locul accidentului.

Propulsat de un motor biturbo V8 de 4.0 litri, GT S are, așa cum știm deja, o putere de 510 CP, un cuplu de 650 Nm și o cutie în șapte trepte, cu dublu ambreiaj. Toate aceste cifre conduc la o alta, care este la fel de impresionantă: va ajunge de la 0-100 km/h în 3.8 secunde. Pentru că această mașină de curse nu concurează în Formula 1, viteza ei este limitată electronic la 310 km/h.

Safety car & medical car7

Cu siguranță, Safety Car-ul din Formula 1 nu este un GT S de rând. A fost echipat cu un light bar, montat pe acoperiș. Atunci când Safety Car-ul intră pe circuit, lumina devine portocalie. Această lumină interzice depășirile. Lumina verde indică opusul. Pe acest light bar, este amplasată o cameră video, pentru a le oferi telespectatorilor o experiență veritabilă de cursă în propria lor sufragerie. Plăcuța de înmatriculare specială, care prezintă și ea un sistem de iluminare, va fi sincronizată cu light bar-ul. Și farurile, și stopurile vor produce lumina intermitentă atunci când mașina rulează pe circuit.

Safety car & medical car10

Mercedes-AMG GT S înlocuiește vechiul Safety Car, SLS AMG gullwing, care a fost mașina oficială de siguranță în Formula 1 în ultimii cinci ani.

Mașina se schimbă, dar șoferul rămâne. Pilotul DTM Bernd Maylander, în vârstă de 43 de ani, este șoferul oficial al Safety Car-ului din Formula 1 încă din anul 2000. Acesta îl va avea alături de el pe reprezentatul FIA, Peter Tibbetts, expert în combustibil. Specialistul va monitoriza toate monoposturile aflate pe pistă cu ajutorul a două iPad-uri. În cazul unui incident, un avertisment de intervenție medicală va fi arătat de Safety Car.

Safety car & medical car11

Apoi intră în acțiune adevărata Mașină Medicală din Formula 1. C 63 S Estate are același motor ca și Mercedes-AMG GT S, care dezvoltă aceeași putere (510 CP) și – pentru că în asemenea intervenții este nevoie de viteză – aleargă de la 0-100 km/ în 4.1 secunde. Viteza sa maximă este limitată electronic la 250 km/h.

La volanul acestei mașini se va afla pilotul de curse Alan van der Merwe. Pe scaunul pasagerului din dreapta, va lua loc șeful departamentului medical de la FIA, dr. Ian Roberts. Acesta se va asigura că persoana implicate în accident este în afara oricărui pericol cât mai repede posibil. Pe locurile din spate, se vor afla doi medici delegați de un spital din apropierea circuitului.

Safety car & medical car3

Așa cum fanii Formulei 1 știu deja, această va fi aliniată pe grila de start, chiar în spatele monoposturilor și îi urmărește pe piloți un tur întreg înainte de a intra la boxe.

Noua Mașină Medicală va înlocui modelul C 63 AMG, cea mai longevivă mașină de servicii din Formula 1, care a rulat pe circuit încă din 2008.

Mașina Medicală are la bord echipament medical cum ar fi o mască cu oxigen și un defibrilator. Vehiculul beneficiază de o suspensie AMG Ride Control și, ca și Safety Car-ul, are un light bar pe acoperiș, faruri și stopuri cu funcții de semnalizare și plăcuțe de înmatriculare cu sistem special de iluminare.

Safety car & medical car5

Să sperăm că piloții Mercedes AMG Petronas, Lewis Hamilton și Nico Rosberg, nu vor fi implicați în niciun incident care să solicite intervenția acestor mașini.

Atât Safety Car-ul, cât și Mașina Medicală au un sistem radio, suport pentru conexiune la bord și conexiune WLAN.

Comentati?

Your email address will not be published.