Mașina în care a murit Lady Diana fusese declarată daună totală, reparată și repusă în circulație

,
2.42K 0

Lady Diana și-a pierdut viața într-o capcană a morții. Limuzina Mercedes-Benz S-Class în care se aflau Prințesa și iubitul acesteia, Dodi Al-Fayed, pe 31 august 1997, fusese declarată daună totală, reconstruită și repusă în circulație, a dezvăluit un documentar difuzat la un post de televiziune francez.

 Un jurnalist parizian, Pascal Rostain, a aflat originea limuzinei, un Meredes-Benz S280, care i-a preluat pe Lady Diana și pe Dodi Al Fayed de la Hotelul Ritz. Un prieten al acestuia verificase mașina reparată și o declarase o capcană a morții la începutul anului 1997. Era prea periculoasă pentru a rula pe drumurile publice.

Lady Diana 3

Acesta povestește că în 1994, cu trei ani înainte de accidentul fatal, când Mercedes-ul era încă nou, a fost furat de la proprietarul său de atunci, Eric Bousquet. Un evadat a fugit cu mașina din Paris și s-a răsturnat cu ea pe un câmp de lângă metropola franceză. Mașina a fost declarată daună totală de către compania de asigurări și trimisă la fiare vechi.

Dar în loc să fie dezmembrat după ce fusese declarată o epavă, Mercedes-ul a ajuns pe mâna unui mecanic care a primit autorizație de reparație. Acesta a reconstruit-o și a vândut-o unei companii care furniza mașini hotelului de lux Ritz.

Lady Diana 2

Rostain, care este co-autor al cărții “Cine a ucis-o pe Lady Di?” a dezvăluit informația în lucrarea sa și aceasta a fost preluată de postul TV M6. Documentarul difuzat de canalul de televiziune susține că mașina nu trebuia să fie folosită și nimeni nu ar fi trebuit să călătorească la bordul ei. Șoferul și prietenul Dianei au murit pe loc, prințesa s-a stins din viață la spital câteva ore mai târziu, iar bodyguard-ul acesteia, aflat pe locul din dreapta, a supraviețuit.

Mai multe fotografii de la locul accidentului, AICI.

“Nu venim cu o teorie, o ipoteză, ci cu fapte reale, verificate. Diana nu era în siguranță în acea mașină”, spune prezentatoarea documentarului, Orphelie Meunier. Informația apărută la 20 de ani de la accident agită spiritele în Regatul Unit și alimentează teoria conspirației apărută după moartea Prințesei Inimilor.

Lady Diana 4

Diana, Prințesă de Wales
1961 – 1997

Sursă foto: The Sun.

Comentati?

Your email address will not be published.