Noul Mercedes-Benz SLC 2016 – Povestea merge mai departe. FOTOGRAFII ȘI VIDEO

Mercedes-Benz SLC 2016
,
1.94K 0

Iată-l în toată splendoarea! La mai puțin de 24 de ore din momentul în care v-am avertizat că Mercedes-Benz ar putea să-și facă astăzi apariția, compania de la Stuttgart lansează fotografii detaliate și informații referitoare la Mercedes-Benz SLC, SLK-ul cu un nume nou-nouț și dotări moderne.

La două decenii de la nașterea segmentului SLK, roadster-ul primește o transformare de maturitate în ceea ce privește înfățișarea și detaliile tehnice. SLC trebuie să respecte blazonul predecesorului, care a fost vândut în 670.000 de unități de la momentul lansării sale, în 1996. Construit pe baza acestui succes, noul model vine cu o schimbare de nume care arată apartenența sa la familia C-Class, de la care moștenește mare parte a elementelor tehnice.

Mercedes-Benz aduce noi versiuni în gama SLC, începînd cu versiunea entry-level SLC 180 și încheind cu vârful de gamă super sportiv Mercedes-AMG SLC 43. Acesta din urmă vine cu transmisia automată cu nouă trepte 9G-TRONIC ca dotare standard. Transmisia automată este oferită standard la modelele SLC 250 d și SLC 300, dar vine ca opțiune pentru versiunile  SLC 180 și SLC 200. De asemenea, grila radiatorului cu aspect de diamant este oferită standard, în timp ce sistemul LED Intelligent Light System este disponibil opțional în cadrul gamei.

Mercedes-Benz SLC (3)

Modelul de bază SLC 180 vine cu o putere de 156 CP și cu un consum declarat de 5,6 l/100 km, ceea ce echivalează cu emisii CO2 de 128 g/km. Din acest punct, singura direcție este cea ascendentă, pentru că SLC 200 aduce cu el 184 CP, iar SLC 300 – 245 CP, dezvoltați de motorul turbo cu 4 cilindri de 2 litri.

Modelul al cărui indicativ vine însoțit de litera ‘d’, SLC 250 d, cu 204 CP, se dovedește a fi un veritabil campion al eficienței, cu emisii de 114 g/km.Mercedes-Benz SLC (7)

Păstrînd cea mai tare versiune pentru final, Mercedes aduce pe șosele modelul de top al companiei, versiune orientată spre performanță și viteză, Mercedes-AMG SLC 43. Aceasta dispune de 367 CP și un cuplu de 520 Nm, garantate de motorul său V6 biturbo de 3,0 litri. Aceste cifre sunt însoțite și de o versiune rafinată a suspensiei sport AMG de la SLK 55. SLC realizează sprintul de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde.

Volanul multifuncțional este îmbrăcat în piele nappa neagră și prezintă o parte inferioară aplatizată, dar și cusături contrastante roșii, detalii tipice pentru modelele AMG. Scaunele foarte bine conturate asigură mult râvnitul suport lateral.

Dinamism și plăcere în plus sunt oferite opțional odată cu suspensia AMG RIDE CONTROL cu sistem de amortizare adaptiv și cu pachetul Dynamic Handling, incluzînd un diferențial cu alunecare limitată pe puntea din spate.

Mercedes-Benz SLC (11)

Mercedes-Benz SLC beneficiază de prezența butonului magic DYNAMIC SELECT, care, la o simplă apăsare, poate modifica răspunsul motorului, a direcției și a cutiei, în funcție de modul de rulare selectat: “Comfort”, “Sport”, “Sport+”, “Eco” și “Individual”.

Pachetul opțional Dynamic Handling include o suspensie coborâtă cu 10 milimetri, sistem adaptiv de amortizare și ESP Dynamic Cornering Assist. Cu pachetul Dynamic Handling, setările suspensiei pot fi reglate în modurile Comfort, Sport și Sport+.

Ca și în cazul modelului Mercedes-AMG C 63, SLC 43 prezintă un sistem de evacuare AMG Sport ca dotare standard, aceasta utilizînd două flapsuri reglabile pentru a adapta sunetul în funcție de modul selectat prin intermediul sistemului DYNAMIC SELECT.

La aproape 20 de ani de la lansarea pe piață, modelul cunoscut anterior sub denumirea de SLK vine acum cu sisteme de siguranță din viitor: ca dotare standard, Active Brake Assist frânează automat pentru a reduce riscul de coliziune față-spate, în cazul în care șoferul nu reacționează nici la semnalul luminos din bord, nici la semnalul sonor. Noul sistem este însoțit de deja familiarele Blind Spot Assist și Lane Keeping Assist.

Acoperișul electro-hidraulic al roadsterului poate fi închis sau deschis până la viteze de aproximativ 40 km/h. O funcție inovatoare este separatorul automat al portbagajului: atunci când separatorul este în poziție superioară pentru a oferi un plus de spațiu în portbagaj, acesta coboară automat atunci când acoperișul se deschide. Un martor din bord va indica dacă prea multe bagaje nu lasă spațiu suficient pentru această operațiune.

Mercedes-Benz SLC (4)

SLC-ul își răsfață pasagerii cu scaune încălzite și cu sistemul AIRSCARF, care oferă un flux de aer cald în zona gâtului, dar și cu funcția MAGIC SKY CONTROL, care permite ca sticla acoperișului să se închidă sau să se deschidă la culoare la apăsarea unui buton.

În ceea ce privește designul, SLC vine în versiune standard cu o grilă a radiatorului de tip diamant. O parte frontală cu prize mari de aer și faruri distinctive, dotate cu lumini de poziție LED, dar și o capotă în formă de săgeată, completează înfățișarea roadsterului compact. Mercedes-Benz SLC (9)Pe partea laterală, detaliile cromate amintesc le aduc aminte privitorilor de legendarul Mercedes-Benz 300 SL. Înfățișării masculine cu accente sportive este i se adaugă și un difuzor negru în partea din spate, detalii cromate și un sistem de evacuare integrat.

Odată ce deschizi portiera noului Mercedes-Benz SLC, simți plusul de calitate oferit de noul model. Detalii cromate cu nuanță deschisă (standard) sau închisă (opțional) și finisaje din fibră de carbon scot în evidență bordul cu o configurație nouă. Cadrane negre cu ace roșii accentuează caracterul sportiv al interiorului. Display-ul color TFT multifuncțional cu o dimensiune de 4,5 inch (11,4 cm) va indica informațiile necesare prin intermediul sistemului multimedia COMAND Online.

Am vorbit destul despre detalii tehnice și despre cifre. A sosit momentul să vă relaxați și să vă bucurați de călătoria virtuală la bordul noului Mercedes-Benz SLC.

Comentati?

Your email address will not be published.