Oficial: noul Mercedes-AMG E 43 4Matic Estate

Noul Mercedes-AMG E 43
,
1.09K 0

Cu  motor V6 biturbo de 3,0 litri, o putere care ajunge la 401 CP, transmisie automată 9G-Tronic și  tracțiune integrală AMG Performance 4Matic cu distributie preponderent spre puntea din spate, noul Mercedes-AMG E 43 4Matic Estate este prima iteratie AMG a versiunii break.

Cu ajutorul a două turbocompresoare mai mari și cu o presiune de supraalimentare mai ridicată, de 1,1 bari, puterea motorului V6 biturbo de 3,0 litri a crescut de la 367 CP, ca în cazul altor modele 43 AMG, până la 401 CP la noul Mercedes-AMG E 43.

Această versiune a motorului V6 biturbo de 3,0 litri dezvoltă 401 CP la 6.100 rpm și 520 Nm începînd cu 2.500 rpm. Motorul funcționează în combinație cu noua transmisie automată 9G-Tronic, configurată special de către ingienrii Mercedes-AMG pentru a oferi o experiență mai dinamică la volan. Pe modurile Sport și Sport Plus, noul soft permite schimbări de trepte mai rapide decât în modurile Eco sau Comfort. În afara celor patru moduri de rulare, șoferul poate alege și modul Individual.

Modul Manual poate fi selectat prin intermediul unui buton de pe consola centrală.

Suspensia sport are la bază suspensia pneumatică Air Body Control, iar caracteristicile sistemului de amortizare pot fi setate în trei moduri distincte: Comfort, Sport și Sport Plus.

Tracțiunea integrală standard AMG Performance 4Matic prezintă o distribuție a cuplului orientată către puntea din spate, cu un raport față/spate de 31/69%. Și direcția poate fi reglată în două moduri – Comfort sau Sport.

E 43 4Matic se recunoaște cu ușurință după jantele AMG din aliaj, de 19 inch, cu spițe duble, negre lucioase, după grila radiatorului tip diamant, cu o singură lamelă neagră lucioasă, dar și după cele două țevi de evacuare cromate, în timp ce eleronul acoperișului este vopsit în culoarea caroseriei.

Interiorul este personalizat prin prezența tapițeriei piele Artico/microfibră Dinamica neagră, prezentînd cusături roșii și a volanului sport multifunctional îmbrăcat în piele nappa neagră, perforat în zona de priză, acestea fiind oferite standard (pielea nappa cu finisaje de microfibră Dinamica neagră și cusături roșii este oferită opțional). Pentru a se asorta cu designul scaunelor, feţele ușilor și planşa de bord vin cu finisaje din piele Artico și cusături roșii. Pedalele sport din aluminiu, plafonul îmbrăcat în stofă neagră și centurile roșii sporesc caracterul dinamic.

Bordul cu două displayuri color multifuncționale de înaltă rezoluție poate fi personalizat și are propria sa grafică AMG. Numeroși parametri dinamici sunt afișați pe displazul configurabil de 12,3 inch. În panoul de control tipic AMG aflat pe consola centrală, şoferul poate selecta funcţiile pentru modul manual al transmisiei , pentru sistemul reglabil de amortizare AMG Ride Control și pentru ESP-ul în trei trepte.

Noul Mercedes-AMG E 43 4Matic Estate poate fi comandat începînd cu 14 septembrie 2016, primele comenzi fiind onorate în decembrie.

Comentati?

Your email address will not be published.