Mercedes-AMG Project One, hypercar-ul cu peste 1.000 CP – prima imagine reală

,
2.01K 0

Așa va arăta cea mai puternică mașină construită vreodată de Mercedes-AMG. Pregătindu-se să-și facă debutul la balul toamnei în septembrie, Mercedes-AMG Project One vine să marcheze aniversarea de 50 de ani a companiei.

Peste 1.000 de cai putere dezvoltați de 5 motoare, 4 dintre care vor fi electrice. Acestea sunt câteva dintre cifrele care pun cap la cap acest vehicul exclusivist. Automobilul extrem va prelua tehnologia din Formula 1, moștenind motorul monopostului propulsat de o unitate turbo V6 de 1.6 litri. Chiar și având în vedere standardele impuse de lumea hypercarur-ilor, Mercedes-AMG Project One este o bestie feroce.

Patru unități electrice vor furniza puterea suplimentară necesară. Două dintre acestea vor veni în sprijinul motorului pe combustie (MGU-H și MGU-K), în timp ce celalalte două, amplasate pe puntea din față, sunt acolo pentru a oferi torque vectoring. Mașina va putea rula cu emisii zero pe o distanță de 25 de kilometri.

Mercedes-AMG Project One (2)

Bateriile sunt cele care fac diferența dintre mașina care va fi certificată pentru drumurile publice și monoposturile conduse în acest sezon de Formula 1 de Lewis Hamilton și Valtteri Bottas. Bateriile folosite pentru mașina de curse trebuie să se încadreze între 20 și 25 de kilograme, în timp ce regulile mult mai permisive pentru automobile de stradă permit prezența unor unități mult mai mari, cu o greutate de până la 100 de kilograme. Fără baterii, vehiculul va cântări în jur de numai 600 de kilograme, având la bază o structură ultra ușoară, care va permite trenului de rulare să propulseze mașina de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde. Inginerii AMG plănuiesc să monteze o cutie manuală automatizată în cea mai rapidă mașină pe care au construit-o vreodată.

Sunt deja peste 1.000 de clienți care și-au manifestat interesul să cumpere Project One de la AMG. Dar din păcate pentru ei, doar 275 de unități vor fi construite, cu un preț de 2,275 de milioane de euro, plus taxe.

Mercedes-AMG Project One (1)

Inginerii de la Affalterbach au conceput hypercar-ul cu gândul la cel care va urca la volan: “Va fi o mașină care va putea fi folosită zi de zi”, susține șeful companiei, Tobias Moers.

Regăsiți aici toate detaliile tehnice referitoare la super-automobilul AMG: Mercedes-AMG R50, hypercar cu 5 motoare și 1.000+ CP.

Sursă foto: AutoExpress.

Comentati?

Your email address will not be published.