Noul Mercedes CLS își păstrează numele, va fi lansat anul viitor

,
2.11K 0

Noul Mercedes CLS va ajunge în showroom-urile Mercedes la mijlocul lui 2018. Deși se zvonea că va primi un nume nou, CLE, cea de-a treia generația a coupe-ului cu patru uși își păstrează denumirea grație reputației pe care titulatura o deține.

Până la urmă, CLS este chiar mașina care a pus umărul la lansarea nebuniei coupe-urilor cu patru uși în 2004. Dar să facem o scurtă recapitulare a strategiei de denumire a celor de la Mercedes, pentru a oferi o perspectivă clară asupra situației. Segmentele sunt împărțite în clasele A, C, E și S. Așa că cel mai mic crossover este, în mod logic, GLA, iar SUV-ul de clasă medie este denumit GLC. Așa că ar fi logic ca noul CLS și-ar schimba numele în CLE. Dar, surse din interior citate de Carscoops susțin acum că denumirea CLE nu mai este luată în considerare. Bineînțeles, vom accepta aceste informații cu precauție până la apariția unui anunț oficial.

Revenind la Mercedes CLS 2018, noul coupe cu patru uși va avea la bază structura modulară MRA. Noua platformă îi aduce viitorului CLS un ampatament cu 6,5 centimetri mai lung și, fără dubii, mai mult spațiu interior. De asemenea, grație folosirii masive a aluminiului, greutatea modelului CLS ar trebui să scadă cu aproximativ 100 de kilograme, în comparație cu modelul actual.

În ceea ce privește design-ul, noul CLS va urma formula de success, cu o caroserie joasă și alungită și cu blocuri luminoase spate asemănătoare cu cele de la C-Class Coupe și S-Class Coupe. Motoarele vor fi preluate de la noul E-Class, inclusiv unitățile pe benzină cu șase cilindri în linie și cele pe motorină, OM654, de 2.0 litri.

Dincolo de numele în sine, CLE sau CLS, încă un zvon important se referă la faptul că a doua generație CLS Shooting Brake nu își va face apariția, din cauza cifrelor mici de vânzări obținute de actualul model. Între timp, Porsche își lansează propriul Panamera GranTurismo, așa că vom fi nevoiți să așteptăm pentru a vedea dacă Mrcedes va ieși din cursă și îi va lăsa pe cei de la Porsche singuri în segment.

Foto/video: Carscoops.com/walko@Youtube

Comentati?

Your email address will not be published.