Conceptul Mercedes Aesthetics A: Avanpremieră pentru noul limbaj de design

,
1.39K 0

Conceptul Mercedes Aesthetics A reprezintă o avanpremieră a noului limbaj de design de la Mercedes. Silueta senzuală va influența imaginea a nu mai puțin de opt modele diferite în viitorii trei ani, inclusiv viitoarea limuzină Clasa A și viitorul CLS.

Studioul de design este probabil cel mai bine păstrat secret al oricărui producător auto; acolo se modelează viitorul necunoscut al brand-ului, ascuns de ochii lumii, cu mulți ani înainte. Mercedes a deschis porțile, în mod rar și excepțional, centrului său global de design de la Sindelfingen.

Presa care a asistat la eveniment a fost surprinsă să nu vadă decapotabila E-Class, ci o primă imagine a modelului schițat abstract, care ar trebui să deschidă drumul către noua limuzină compactă A-Class în “viitorul previzibil”.

Mercedes-Aesthetics-A-6

Ideea, cu siguranță, nu vine din senin. Scriam cu ceva timp în urmă despre posibila apariție a unei limuzine derivate din viitoarea generație a Clasei A. Acel model trebuie să fie poziționat alături de noul coupe cu patru uși CLA în cadrul gamei. Noua versiune ar trebui, așadar, să fie în stare să concureze de la egal la egal cu limuzina Audi A3.

Conceptul Mercedes Aesthetics A este caracterizat prin linii minimaliste, aceasta fiind noua direcție aleasă de Mercedes, preconizează șeful de design Gorden Wagener: “Proporțiile perfecte și suprafețele senzuale, fluide, definesc viitoarea generație de modele Mercedes.”

Mercedes-Aesthetics-A-5

Wagener spune că Mercedes Aesthetics A reprezintă evoluția logică a actualului limbaj de stil, ‘Puritate senzuală’. Una dintre cele mai impresionante caracteristici este grila în stil Panamericana, asemenătoare cu aceea prezentă la supercarul Mercedes-AMG GT R.

Dar cea mai semnificativă modificare a limbajului actual de design este noua linie simplificată a panourilor laterale ale caroseriei. Acestea renunță la nervurile care se intersectau, prezentând acum o singură linie mediană care se întinde de la faruri la stopuri.

“Forma este ceea ce rămâne atunci când cutele și liniile sunt reduse la extrem. Avem curajul să aplicăm acest purism. În combinație cu design-ul senzual al suprafețelor, viitoarea generație a clasei compacte are potențialul să anunțe o nouă eră în design,” explică Wagener.

Mercedes-Aesthetics-A-4

Comentati?

Your email address will not be published.