Mercedes E-Class cu un milion de km. AFLAȚI COSTURILE DE ÎNTREȚINERE

,
4.05K 0

Un Mercedes-Benz E-Class din seria W124 a atins un prag important: un milion de kilometri. AFLAȚI cât a cheltuit proprietarul pentru întreținere.

Răspunsul este 62.000 de dolari. Da, ați citit bine. Aceeași sumă care i-ar aduce un E-Class nou-nouț în fața casei este suficientă pentru a menține în stare de funcționare un E-Class W124, vechi de 25 de ani, pentru a parcurge un milion de kilometri sau 621.371 de mile. Statisticile arată că pentru întreținere, costurile au fost de 58.563,26 de euro, în timp ce, separat, suma de 53.786,28 acoperă costurile pentru combustibil.

Mașina este o limuzină Mercedes-Benz 200 D diesel, cumpărată de nouă în 1992 de către Michael Nickl, care lucrează încă de atunci pentru producătorul auto german. Vopsită în “midnight blue” și cu un interior textil gri deschis, acest E-Class W124 vine cu acoperiș panoramic glisant, cotieră centrală, diferențial central, radio și tetiere spate. Sub capotă, regăsim un motor diesel care dezvoltă 75 de cai putere și un cuplu de 126 Nm. Consumul mixt de combustibil din ultimii 25 de ani a ajuns la o medie de 6 l/100 km.

w124-mercedes-e-class-2Nickl, în vârstă de 55 de ani, încă lucrează la Mercedes, în Sindelfingen, și nu se gândește să-și înlocuiască mașina prea curând. Și îl înțelegem perfect. Costurile de reparație au fost scăzute în ultima vreme, acesta înlocuind, pe durata ciclului de viață al mașinii, doar ambreiajul, frânele, alternatorul și pompa de apă.

Ambreiajul s-a stricat în 2003, la 445.000 km. Există probleme de rugină, dar nu grave, în timp ce un accident față-spate l-a obligat pe Nickl să schimbe farurile, grila radiatorului, bara și capota. Doar bara este complet nouă, celelalte venind de la fiare vechi.

Nickl lucrează de mai bine de trei decenii în industria auto. Chiar și așa, nu se poate gândi la mașini decât ca la un obiect util. E-Class W124 încearcă să îi schimbe părearea și să reziste până la 1,5 milioane de kilometri.

w124-mercedes-e-class-7

Comentati?

Your email address will not be published.