Așchia nu sare departe de trunchi. Mercedes SLS AMG vs 300 SEL 6.8 AMG

,
1.64K 0

Mercedes-Benz SLS AMG își întâlnește părintele la Spa, circuitul pe care acum “bătrânul” automobil și-a făcut debutul în 1971. Patruzeci de ani mai târziu, limuzina de lux și “fiul” său aleargă nu ca să demonstreze care este mai bun, ci doar ca să arate cât de bine arată împreună. Hans Heyer conduce “The Red Pig” (“Porcul roșu”), în timp ce fiul său Kennethe Heyer conduce SLS-ul gullwing.

Haideți să mergem pe strada amintirilor. Sau mai bine zicem “circuitul amintirilor”. Bord din lemn, podea cu mochetă și un motor de 6.8 litri cu 428 CP și o viteză maximă de 265 km/h. Ce combinație ciudată, nu-i așa? Dar a fost una câștigătoare, pentru că Mercedes 300 SEL 6.8 AMG a terminat prima în clasa sa și a ocupat locul 2 în clasamentul general, chiar în fața celebrului Niki Lauda. Acela a fost momentul în care toată lumea a auzit de AMG. “Noi știam că putem să câștigăm, dar ceilalți habar n-aveau încă”, spune râzînd fostul pilot profsionist Hans Heyer.

Father and son

Hans Heyer a fost unul dintre cei piloți care s-au aflat la volanul Mercedes-ului în acea zi. Iar acum, un pic mai aproape de prezent, fiul său Kenneth vine și el pe circuitul de la Spa-Francorchamps, la volanul unui Mercedes SLS AMG GT3. Și ajunge acolo la timp pentru reuniunea de familie.

„Pentru mine este o onoare ca, exact la 40 de ani după succesul tatălui meu, să aduc SLS AMG GT3 Black Falcon la startul cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps”, a declarant fiul chiar înainte de cursa din 2011. Kenneth Heyer a ratat competiția tatălui său. Nici nu se născuse încă. Așa că acum are parte de propria-i cursă pe același circuit.

Father and son 3

Iar tatăl a fost mândru să privească: “La 40 de ani după Victoria noastră și după ce am reușit un loc 2 la general, cred că este o idee extraordinară să participe la cursa de la Spa cu SLS AMG GT3, care arată atât de mult ca mașina mea, 300 SEL 6.8 AMG”, spunea tatăl puțin înaintea cursei, sperînd că fiul îi va călca pe urme și va câștiga pe legendarul circuit belgian.

Father and son 5

Fiul și echipa sa Black Falcon, cu numărul de concurs 35, a urcat pe podium, încheind pe poziția a treia cursa care s-a desfășurat în intervalul în care acele ceasornicului au dat și ele două ture și în care a parcurs 545 de ture și 3 817 kilometri.

Tatăl și fiul împreună pe circuit. Urmăriți un clip incredibil și bucurați-vă de sunetul de motoare AMG care sună ca o elice de elicopter.

Comentati?

Your email address will not be published.