Modificări la vârf: contractul lui Dieter Zetsche a fost prelungit, Ola Kallenius primește funcție nouă

,
1.23K 0

Daimler a tot bătut recorduri de vânzări, și-a revigorat gama, iar reputația companiei este înfloritoare. Așa că, de ce ar schimba acest mecanism care pare să funcționeze perfect? Pentru a păstra tot ce a obținut până acum, Daimler AG i-a prelungit contractul președintelui Dieter Zetsche până la 31 decembrie 2019.

Consiliul de Supraveghere de la Daimler AG a decis, în urma unei ședințe care a avut loc astăzi, să pelungească înțelegerea cu Dieter Zetsche pe o perioadă de trei ani. Zetsche, în vârstă de 62 de ani, își va păstra funcția de președinte al Consiliului de Administrație de la Daimler AG, dar și cea de șef al diviziei de automobile de la Mercedes-Benz până la data de 31 decembrie 2019. Altfel, contractl său ar fi expirat la sfârșitul anului 2016, dar Manfred Bischoff, președintele Consiliului de Supraveghere, anunțase deja, la întâlnirea anuală a acționarilor din 1 aprilie 2015, intenția de a prelungi contractul lui Zetsche.

“Ne bucurăm de un succes din ce în ce mai mare de la an la an. Acest lucru demonstrează că Dieter Zetsche dezvoltă și implementează strategia corectă, nu doar o politică ce convine conducerii. De asemenea, îi motivează pe angajați pentru a atinge obiectivele pretențioase ale companiei”, a declarat Manfred Bischoff.

Nu este singura modificare operată în cadrul conducerii de la Daimler. Profesor doctor Thomas Weber părăsește compania la finalul contractului, la 31 decembrie 2016. Thomas Weber pleacă de la Daimler în urma unui acord comun și la propria solicitare, dar va continua să ofere asistență foștilor colegi. Ola Kallenius va fi cel care va pelua funcția cestuia începînd cu 1 ianuarie 2017. La ora actuală conduce departamentul de Marketing și Vânzări de la Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz Media Night im Piscine Molitor am Vorabend der "Mondial de l´Automobile Paris 2014" Mercedes-Benz Media Night at the Picine Molitor on the occasion of the "Mondial de l´Automobile Paris 2014"

“Cercetarea și dezvoltarea sunt două domenii cheie în industria auto pentru menținerea unei poziții de top vreme îndelungată. Prin numirea lui Ola Källenius, am ales un coleg experimentat cu vaste cunoștințe în domeniul auto ca și membru al Consiliului de Administrație. În același timp, întinerim și internaționalizăm conducerea companiei”, susține președintele Consiliului de Supraveghere de la Daimler AG.

Ola Kallenius s-a alăturat Consiliului de Administrație de la Daimler la 1 ianuarie 2015. Managerul suedez lucrează în cadrul companiei încă din 1993, trecînd prin diverse departamente și obținînd diverse poziții de conducere în cadrul grupului.

 

Comentati?

Your email address will not be published.