5 Mercedes-uri care nu au ajuns niciodată în America

,
1.82K 0

Nu au ajuns niciodată în America, dar cu siguranță, și-ar fi dorit să o facă. De ce nu au traversat Oceanul Atlantic pentru a ajunge în Țara Tuturor Posibilităților? De ce au vrut să ajungă acolo, dacă America nu le-a vrut niciodată? Autoweek dezvăluie secretele din spatele strategiei de piață.

Statele Unite ale Americii au fost, cel puțin în ultimul deceniu, una dintre cele mai importante piețe pentru Mercedes-Benz. Și totuși, sunt modele care au fost ținute la distanță de pământul care se întinde între Atlantic și Pacific. Haideți să vedem care sunt acestea:

  1. Mercedes-Benz C-Class W202 break

Mercedes C-Class W202 America

Limuzina a traversat Oceanul, dar și-a lăsat sora geamănă, modelul break, în urmă, în Europa, deși volumul mare al portbagajului său ar fi fost atrăgător pentru americani. Un motiv întemeiat ar fi că nici modelul break al Seriei 3 de la BMW nu a plecat în America.

  1. Mercedes-Benz A-Class W168

A-Class w168 America

A pornit ca un MPV în miniatură și a venit cu o listă lungă de elemente inovatoare la acea vreme, toate avînd la bază structura sa tip “sandwich”. A-Class a dat lovitura în Europa, dar de ce prima generație nu a ajuns nicioată în America? Compacta de la Stuttgart va păstra mereu misterul.

  1. Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

CLS Shooting Brake America

Fără prea mult spațiu la cap pe bancheta din spate, sacrificat în numele designului, Mercedes-Benz CLS Shooting Brake nu a bătut niciodată la porțile americane. Probabil că americanii ar fi fost încântați cel puțin de motorul V8 de 5,5 litri cu 518 CP care propulsa versiunea CLS 63 AMG. Dar au ratat șansa, pentru că Mercedes a întrerupt producția modelului.

  1. Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

CLA Shooting Brake America

Încă un break care nu a navigat niciodată spre State a fost Mercedes-Benz CLA, americanii considerînd că break-urile încă mai au reputația mașinilor cu care tinerii studenți pleacă la colegiu. În orice caz, Shooting Brake-ul avea șanse mari să fie chiar mai iubit ca sedanul dincolo de Ocean.

  1. Mercedes-Benz V-Class

Mercedes-Benz V-Class 220 America

În anii ’90, a fost nebunia van-urilor. Dar prima generație a Clasei V, cea din 1996, nu a ajuns nici ea în State. La acea vreme, nemții s-au gândit probabil că piața americană este deja sufocată de astfel de vehicule și nu au vrut să arunce V-Class-ul într-o bătălie pentru un titlu disputat deja de mărci renumite.

Dacă vreți să vedeți și alte modele Mercedes care nu au fost niciodată vândute în Statele Unite, vă invităm pe site-ul Autoweek.

Comentati?

Your email address will not be published.