Mercedes-Benz Actros 1842 câștigă premiul Green Truck Award

,
3.1K 0

Mercedes-Benz Actros 1842 este cel mai ecologic camion al anului, merit încununat cu distincţia Green Truck Award, decernat de publicaţiile germane de specialitate „Trucker” și „VerkehrsRundschau”.

Primul criteriu de departajare a fost consumul de carburant/emisiile de CO2. Actros 1842 s-a clasat cu mult în fața competiției în special datorită consumului scăzut. Vehiculul a înregistrat un consum mediu de 22.9 litri la 100 km în timpul testelor independente efectuate anul trecut de către echipa redacțională Green Truck Award.

Sistemul Predictive Powertrain Control (PPC) a avut o contribuție importantă la obținerea acestui nivel. PPC scanează topografia drumului, fiind primul GPS cu cruise control. Pe lângă frânarea și menținerea unei viteze constante a vehiculului când este cazul, PPC intervine și în sistemul de control al transmisiei. Astfel, sistemul contribuie înt-o manieră sustenabilă la reducerea consumului împreună cu funcția EcoRoll care vine standard pe Actros, în același timp schimbând vitezele pentru a se adapta la condițiile de drum.

Această tehnologie inovatoare poate scădea consumul cu până la 5%, reducând astfel costul total de întreținere al camionului.

Datorită sistemului PPC, motoarelor economice și aerodinamicii optimizate a vehiculului, noul Actros este acum sinonim cu eficiența, protejarea mediului, siguranța și interacțiunea cu șoferul.

Ulrich Bastert, responsabil pentru Sales Marketing and Services la Mercedes-Benz Trucks este absolut încântat de primirea distincției: „Pentru Mercedes-Benz Truck, premiul Green Truck dovedește încă o dată faptul că modelele Mercedes-Benz cu un consum redus de carburant conduc detașat în ceea ce privește economia și costurile totale de întreținere. Acest lucru este un beneficiu atât pentru clienții noștri, cât și pentru mediul înconjurător, deoarece cu cât este mai scăzut consumul de carburant, cu atât sunt mai reduse și emisiile de CO2. Așadar, avem în gamă un camion ideal pentru clienții noștri.”

Comentati?

Your email address will not be published.