EVO conduce – nu, face praf un Mercedes-AMG GT S pe circuit

,
1.6K 0

Crăciunul a venit mai devreme (sau mai târziu?) pentru cei de la revista EVO, care au avut ocazia să conducă noul Mercedes-AMG GT S pe circuit, în premieră în Marea Britanie. Bravo lor.

Numele norocosului cel care tot dă ture pe circuitul Anglesey într-un Mercedes-AMG GT S galben este Henry Catchpole. Însă dincolo de culoarea evidentă, nu insistă prea mult pe exteriorul mașinii – ne-am obișnuit deja cu el. Scoate, totuși, în evidență, interiorul, considerîndu-l o schimbare binevenită față de bordurile oarecum monotone din restul gamei Mercedes-Benz.

Dar nu pentru asta se află aici, așa că apasă rapid butonul de start și extraordinarul motor V8 prinde viață. Vine cu un sistem sport de evacuare cu flapsuri variabile, dar chiar și pe modul normal standard, tot sună extraordinar.

Și lucrurile stau și mai bine atunci când pune mașina în mișcare. Henry spune că sunt multe elemente preluate de noul AMG GT S de la SLS Black Series, iar ăsta e un compliment important. Ține să menționeze în mod special și aderența excepțională a lui AMG GT S, pe care o pune imediat la încercare printr-o serie de derapaje.

Dar nu e totul numai lapte și miere, transmisia fiind sancționată pentru lentoarea cu care retrogradează, însă asta doar dacă le compari cu schimbările în trepte superioare amețitor de rapide…

Concluzia este simplă: Mercedes-AMG GT S este o mașină sport sofisticată, care își ascunde genial greutatea de aproape 1.600 kg și care oferă tone de distracție. De fapt, îl cităm pe Henry când zice: “Ce mașină distractivă!” Și continuă: “O mașină absurdă, dar care oferă multă distracție”.

Fii pe recepție săptămâna viitoare, când EVO promite o bătălie epică pe circuit: Mercedes-AMG GT S va da testul împotriva unuia dintre marii săi rivali: Porsche 911 Turbo. Asta a-propos de ciocnirea titanilor…

Comentati?

Your email address will not be published.