Şeful Mercedes, Dieter Zetsche, este noul președinte ACEA

,
1.41K 0

Dieter Zetsche este noul președinte ACEA (Asociația Europeană a Producătorilor Auto). CEO-ul de la Mercedes preia frâiele organizației de la colaboratorul său apropiat, Carlos Ghosn, șeful Alianţei Renault-Nissan.

Dieter Zetsche (61 ani) ocupă, în prezent, funcția de președinte la Daimler și, în cadrul grupului, și cea de CEO a brand-ului Mercedes. În consecință, brand-ul cu stea în frunte va fi cel care va coordona întreaga industrie europeană și va impune tendințele pentru creșterea și dezvoltarea acesteia în anii ce urmează.

Zetsche este un veteran Daimler, care a petrecut mai bine de două decenii în diferite funcții din cadrul companiei. CV-ul său include poziții cum ar fi cea de membru al Consiliului de Administrație (din 1998), CEO la divizia autoturisme de la Mercedes-Benz (din 2005) și CEO la Daimler (din decembrie 2005). Contractul său a fost prelungit recent până în anul 2019.

dieter-zetsche

Zetsche va prelua ștafeta de la Ghosn în 2016. Nu este prima dată când președintele Daimler și CEO-ul de la Mercedes deține poziția de top în ACEA, asociația aflîndu-se sub controlul său pe o perioadă de alţi doi ani, în 2010 și 2011.

Fondată în 1991, ACEA activează ca un organism de lobby în cadrul Uniunii Europene, reprezentînd acolo cei treisprezece membri fondatori – Toyota, BMW, Volkswagen Group, Volvo, Ford, DAF, Renault, Fiat Group, Scania AB, Porsche, Mercedes, PSA Peugeot Citroën, Hyundai și MAN AG.

An de an, funcția de președinte îi revine CEO-ului unuia dintre companiile participante, iar de această dată, consiliul a ales să-i acorde din nou încredere lui Dieter Zetsche – pentru a treia oară în istoria organizației.

Comentati?

Your email address will not be published.