Uzina Mercedes-Benz din Ungaria sărbătorește mașina cu numărul 500.000

,
1.15K 0

Jumătate de milion de mașini au ieșit deja pe porțile uzinei maghiare de la Kecskemét, de la deschiderea acesteia, în mai 2012. Mașina cu numărul 500.000 este un Mercedes-Benz CLA negru, comandat de un client din Ungaria.

Pentru a marca momentul istoric, însuși premierul Ungariei, Viktor Orban, a vizitat uzina din Kecskemét și l-a felicitat personal pe noul CEO și manager de locație, Christian Wolff, care a preluat funcțiile la 1 ianuarie.

“Aniversarea reprezintă un succes dobândit alături de forțele noastre de muncă reprezentate de peste 4.000 de oameni. Intenționăm să continuăm să ne dezvoltăm. În prezent, 15 milioane de euro s-au investti în logistică”, a dezvăluit Wolff.

Mercedes-Benz B-Class, CLA și CLA Shooting Brake se construiesc la Kecskemét, modelele CLA fiind produse exclusiv în acea locație pentru piețele din întreaga lume. Și se pare că oamenii din Ungaria fac treabă bună: în ianuarie, 45.840 de mașini compacte au fost livrate către norocoșii proprietari, cifre care echivalează cu o creștere de 35,9% în comparație cu aceeași lună a anului 2015.

Pressefahrveranstaltung Mercedes Benz, B-Klasse, Mallorca Oktob

“Afirmăm cu mândrie că modelele Mercedes-Bnez de la Kecskemét sunt deja vândute în peste 180 de țări. An după an, tot mai mulți clienți din Ungaria aleg și ei să achiziționeze mașini produse în această locație”, susține Jörg Schmidt, CEO la Mercedes-Benz Hungária Kft.

Uzina de la Kecskemét nu duce singură războiul compactelor. Rețeaua de mașini compacte include cea mai mare fabrică de astfel de vehicule, Rastatt (Germania), dar și locația de la Beijing (China), BBAC, acolo unde SUV-ul compact GLA este produs pentru piața locală. Pentru că mașinile compacte împart aceeași platformă, fiecare dintre aceste uzine poate construi toate modele, garantînd așadar acoperirea piețelor din lumea întreagă, în funcție de cerere.

Și pentru a face față acelor solicitări, 15 milioane s-au investit în complexul din Ungaria. Sala de logistică a fost extinsă semnificativ. Zonele de relaxare pentru angajați vor fi amenajate în zonele care sunt momentan libere. Construcția a început anul acesta și se estimează că va fi finalizată vara viitoare.

Comentati?

Your email address will not be published.