Dieselgate. Credibilitatea companiei Mercedes afectată de scandalul emisiilor Renault

,
1.2K 0

Dieselgate trece dincolo de VW. Reputația celor de la Mercedes este în pericol, după ce poliția anti-fraudă din Franța a dezvăluit informații legate de prezența unui soft care să modifice nivelul emisiilor pe motoarele diesel de origine Renault.

Conform Agenției France Press, autoritățile au verificat deja Centrul Tehnic Lardy al celor de la Renault, dar și Guyancourt Technocentre. În căutarea unor probe, au fost confiscate, de la cele două locații, calculatoare și echipament tehnic. Departamentele puse sub cercetare au fost cele de certificare și reglare a sistemelor de control al motoarelor, a dezvăluit un reprezentant al CGT, Florent Grimaldi.

Scandalul Renault Dieselgate vine după ce Royal Comission, o comisie tehnică specială alcătuită de autoritățile franceze pentru a testa emisiile reale alea tuturor vehiculelor diesel vândute pe piața locală, a suspectat Renault de instalarea softului electronic care modifică valorile reale la motoarele dCi de 1,6 litri, folosite și la modelele Mercedes, cum ar fi C-Class. Ancheta a fost demarată în septembrie și a cuprins 25 de modele Renault.

Se pare că raidurile desfășurate de poliția anti-fraudă sunt în strânsă legătură cu descoperirile comisiei, informațiile adunate de la sediile Renault fiind folosite pentru a confirma sau pentru a infirma acuzațiile.

Renault a negat orice neregulă și a declarat că motoarele sale diesel sunt curate și nu prezintă niciun astfel de soft care ar putea modifica nivelul real al emisiilor. Chiar și așa, acțiunile Renault s-au prăbușit, un declin cu 20% coborînd astăzi valoarea companiei cu 5 miliarde.

Și Daimler a făcut referire la acest scandal, susținînd că toate motoarele furnizate de către producătorul francez se supun legislației UE. “Nu folosim softuri care să modifice datele reale. Cei de la Renault ne-au asigurat că nici ei nu o fac”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Daimler, citat de Autonews.

Comentati?

Your email address will not be published.