O șansă la o viață mai bună – Daimler oferă programe de internship pentru refugiați

,
1.34K 0

Germania a demarat deja procesul de integrare a refugiaților. Începînd cu 9 noiembrie, 40 de persoane sosite din Siria vor intra în programul de internship de la Stuttgart. Daimler plănuiește să califice sute de refugiați pentru ca ulterior, aceștia să poată ocupa posturi în industria germană.

Este o situație din care are de câștigat și Germania, spune Wilfried Porth, mmebru în Consiliul de Administrație de la Daimler AG, responsabil cu departamentul de Resurse Umane: „Este o șansă și pentru Germania. Ca și companie, ne asumăm și o responsabilitate socială. Cu programul nostru, îi ajutăm pe refugiați în privința integrării profesionale și sociale, deschizîndu-le porțile pieței muncii.”

Acest program este organizat în colaborare cu Agenția Federală de a Forței de Muncă din Germania și Centrul de Angajări de la Stuttgart. Refugiații vor primi asistență pentru a deprinde anumite abilități pentru a lucra în producți industrială și pnetru a participa zilnic la cursuri de limba germană. Agenția va finanța primele șase săptămâni din totalul de 14 al programului. Pentru celelalte opt săpămâni, Daimler va plăti orele lucrate conform legii salariului minim pe economie. În Germania, acesta pornește de la 8 euro pe ora de muncă.

Fiecare participant la acest program va munci trei ore și jumătate pe zi. Restul de trei ore și jumătate îl va petrece învățînd limba germană. Daimler finanțează și aceste cursuri.

“Îi primim cu brațele deschise pe cei care au trecut prin momente grele încercînd să fugă de război, lăsînd totul în urmă. Eforturile mari ale angajaților noștri și ale companiei noastre pentru a le oferi refugiaților șanse egale în țara noastră sunt semnale puternice de solidaritate”, a declarat Michael Brecht, Președintele Colectivițății de Muncă de la Daimler AG.

Ajutor și dincolo de frontiere

Aceasta nu este o misiune necunoscută pentru Daimler. Compania oferă, de ceva vreme, ajutor pentru refugiați. Începînd cu 2013, Daimler colaborează cu `Wings of Help´, expediind trei convoaie cu ajutoare în taberele ocupate de refugiați sirieni pe teritoriul Turciei și două avioane cu provizii în nordul Irakului.

De asemenea, Daimler face donații anuale în valoare de 100.000 de euro unui Fond de Primire a Refugiaților. Producătorul auto contribuie cu încă 100.000 de euro, pe care le oferă Fundației Civice din orașul Sindelfingen, sumă care va fi direcționată către sprijinirea proiectelor de integrare a refugiaților sosiți de curând pe teritoriul Germaniei.

Luna trecută, compania a donat un milion de dolari organizației `Bild hilft e.V. – Ein Herz für Kinder` (`O inimă pentru copii ´). Întreaga sumă va finanța programele de asistență care îi vizează pe copiii refugiați.

De asemenea, Daimler Group face apel la angajații companiei, care vin, la rândul lor din peste 140 de țări din lumea întreagă. Sumele donate de aceștia vor fi donate integral Crucii Roșii din Germania pentru a finanța intervențiile de urgență pentru refugiați. Angajații Daimler au donat deja 250.000 de euro.

Comentati?

Your email address will not be published.