Davai, Mercedes! Producătorul auto de lux va construi o uzină în Rusia

,
1.45K 0

Mercedes-Benz își extinde tentaculele către est, plănuind să deschidă prima fabrică de autoturisme din Rusia. Compania va investi peste 250 de milioane de euro în noul centru de producție, care este programat să demareze operațiunile în 2019.

Viitoarea uzină Mercedes-Benz va fi amplasată în Parcul Industrial Esipovo, la aproximativ 40 de kilometri de Moscova. SUV-uri din portofoliul Mercedes, dar și limuzina E-Class vor ieși de pe liniile de asamblare ale uzinei din Rusia.

Noul centru va include ateliere pentru toate fazele producției, de la construcții de caroserii și până la laboratoare de vopsitorie și linii de asamblare, creând astfel peste 1.000 de locuri de muncă în cadrul uzinei, dar și alte posture la furnizorii locali și reprezentanțele din zonă.

“Rusia este de o importanță strategică pentru Mercedes-Benz și o piață atractivă aflată în continuă creștere. Din acest motiv extindem rețeaua noastră globală de producție cu o uzină nouă,” spune Markus Schäfer, Membru al Consiliului Local Mercedes-Benz Cars, responsabil cu Managementul Lanțului de Producție și Furnizare. “Prin deschiderea unui centru local de producție, nu numai că ne apropiem și mai mult de clienții noștri din Rusia, dar devenim și mai competitivi la nivel internațional.”

Mercedes-Benz a fost compania auto premium cu cele mai bune cifre de vânzări în Rusia în 2016, pentru al patrulea an la rând, limuzina E-Class și SUV-urile aflându-se în topul preferințelor rușilor. Imperiul din est este și una dintre cele mai importante piețe pentru Mercedes-Benz în Europa.

Producția în cadrul noului centru se va afla sub tutela noii companii Mercedes-Benz Manufaturing RUS (MBMR). Compania Daimler Kamaz RUS (DK RUS), un joint venture aflat sub tutela Daimler și KAMAZ, fiecare deținând 50% din acțiuni, este, de asemenea, implicată în această afacere.

Comentati?

Your email address will not be published.