Made in Finlanda: A început asamblarea lui Mercedes GLC la Valmet

,
1.56K 0

Mercedes GLC este produs acum și în Finlanda. SUV-ul de clasă medie de la Mercedes iese de pe linia de asamblare Valmet, în Uusikaupunki, Finlanda. Și în cazul în care vă întrebați cine este Valmet, aflați că vorbim despre un producător auto de top al Europei.

Uzina Valmet deține și cea mai mare concentrare de roboți din Finlanda. Compania finlandeză are o relație de durată cu Mercedes, pentru care produce și Clasa A încă din 2013. GLC a primit o linie de producție suplimentară, dedicată exclusiv SUV-ului.

Mercedes nu va înceta să producă GLC-ul la uzina sa in Bremen, Germania, care va rămâne sursa principală de producție pentru SUV-ul de succes al companiei. Parteneriatul cu Valmet vine ca urmare a faptului că cererea mare pentru GLC a depășit capacitatea maximă a centruluii din Bremen.

Delegarea producției către o terță parte nu e o practică nou pentru Mercedes, care are, de fapt, o tradiție în domeniu. Modele ca G-Class sau smart forfour sunt produse de către Magna Steyr în Austria și de Renault în Franța. Modelele mai vechi erau asamblate și de către subcontractanți: R-Class în Statele Unite (Indiana, AM General), CLK în Germania (dar nu de către Mercedes, ci de către Karmann).

Comentati?

Your email address will not be published.