De la neuroștiințe la artă, la bordul unui Mercedes-Benz G-Class

,
1.33K 0

Jonathan Brown. Un expert în neuroștiințe. Și un expert în artă. Este un dealer de obiecte de artă și neuropsiholog, mereu pe fugă. Și are un partener de călătorii de încredere, pentru că un Mercedes G 550 îi ține de urât.

Călătoria sa a început la New York, sub aripa protectoare a celebrului neurolog Oliver Sacks, fiind și profesor la Universitatea Columbia și la Harvard.

Epuizat de nebunescul New York, s-a mutat apoi în “Orașul Îngerilor”, unde conduce LEADAPRON, un spațiu dedicat artei, un amestec de cărți rare și piese de artă unicat, toate disponibile pentru achiziționare.

Jonathan Brown a fost un copil stresant. O spune chiar el. Mereu vindea ceva, mereu se ținea de capul cuiva, încercând să-i obțină bani pe ceva ce clientul nu voia. Era mereu și cu nasul în cărți și mergea la magazine de antichități. Când era începător în neuroștiințe, i se părea chiar romantic să lucreze cu vânzătorii de cărți.

Cu un interes deosebit pentru idei, pentru promovarea lor, pentru păstrarea lor, Brown a atras oameni ca el. E un mod de a menține cultura în viață, spune el.

15 ani în neuroștiințe și dintr-odată… dragostea sa pentru artă i-a întrerupt ritmul cotidian. Lucra atunci la spitalul de psihiatrie din New Yok, sub tutela celebrului Oliver Sacks. Era interesat în probleme neurologice, dar și în ceea ce el numește poezia creierului, de la care se aștepta să primească o soluție salvatoare în munca sa, în încercarea de a înțelege condiția umană. „Este un mariaj dintre artă și știință. Trecutul meu în teatru și dragostea pentru frumos, pentru estetică m-au îndreptat spre acest nou domeniu. A fost școala perfectă, antrenamentul ideal pentru ceea ce fac acum”, povestește Brown.

New York era prea efervescent pentru el. Stilul de viață newyorkez era un clișeu prea mare. A renunțat la nebunia din “Big Apple” pentru serile parfumate cu iasomie ale Californiei. „La New York, nu ai timp să te gândești, să îți explorezi opțiunile. Dacă nu te hotărăști, New York va lua decizia pentru tine foare rapid”, spune Brown. Așa că și-a făcut bagajele, și-a luat familia și Mercedes-ul G 550 și s-a mutat pe coasta opusă.

Mercedes-Benz G-Class (1)

„Mașina asta este robustă, austeră, are o eleganță anume, care este clasică și atemporală. Are o imagine foarte masculină.” Jonathan adoră spațiul oferit de Mercedes-ul său, răcnetul motorului, pentru că îi ascute toate cele cinci simțuri. Este foarte util și pentru afacerea sa, pentru că uneori cară cărți, tablouri, piese mici de mobilier, dar este și o veritabilă fortăreață pentru familia sa. Prietenii săi au fost șocați atunci când s-a mutat de pe Coasta de Est pe Coasta de Vest: „Am senzația că Los Angeles acum este ca Acropolis cu 2000 de ani în urmă. Ne aflăm la apogeul culturii. Este o uzină de vise a lumii”, spune Jonathan Brown.

Comentati?

Your email address will not be published.