Mirajul deșertului – SLS AMG Desert Gold

,
1.95K 0

“Oldies, but goldies”, se spune. Uneori, nu este doar o metaforă. În țara aurului și a petrolului, chiar și mașinile se îmbrăcă în galben metalizat. Un Mercedes SLS AMG prezentat la Dubai în 2009, la salonul auto local, atrage toată atenția în orașul în care cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, înțeapă cerul.

Mașina aparține, cum nici nu e greu de ghicit, unuia dintre super bogații Emiratelor Arabe Unite. Îmbrăcată în culoarea nisipului din deșert, această ediție specială Desert Gold a Mercedes-ului SLS AMG poate fi observată uneori pe bulevardele mereu însorite ale Dubaiului. Deși în Europa sau în Statele Unite, acest SLS aurit ar arăta cel puțin bizar, în Orientul Mijlociu nu face decât să se alăture armadei de mașini îmbrăcate în folii cromate.

Mercedes-SLS-AMG-Desert-Gold-4

La umbra singurului hotel de 7 stele din lume, Burj Al Arab, SLS-ul vine cu extravaganta sa vopsea aurie mată cu accente negre cu aspect lucios și cu jante AMG, care măsoară 9,5 x 19 pe față și 11,0 x 20 pe spate. La interior, șeicul se poate bucura de scaunele sport, de consola central din fibră de carbon și alte materiale fine, care combină dubla personalitate a SLS-ului, care este și sportiv, și luxos.

Mercedes-SLS-AMG-Desert-Gold-8

Este îmbrăcat în aur la exterior, dar sub capotă, se află același senzațional V8 de 6,3 litri, care dezvoltă 563 CP și un cuplu de 650 Nm. Acestea sunt date care propulsează mașina în sprintul de rutină de la 0-100 km/h în doar 3,8 secunde, înainte de a atinge viteza maximă de 317 km/h.

Dacă vom vedea vreodată noul supercar Mercedes-AMG GT auriu, rămâne de văzut. Dar când vine vorba de șeicii din Orientul Mijlociu, probabil este doar o chestiune de timp.

Comentati?

Your email address will not be published.