Cu pedela la podea la Festivalul Vitezei de la Goodwood

,
1.9K 0

Roți scârțîind, avioane zburînd, oameni aplaudînd, Mercedes-uri defilînd. A fost un weekend nebun la Festivalul Vitezei de la Goodwood, evenimentul care a reunit cele mai tari mașini și piloți de legendă.

 Sir Stirling Moss a sărbătorit astfel 60 de ani de la celebrul sezon 1955, când a stability un record rămas în picioare până în zilele noastre, rulînd în neobositul său Mercedes-Benz 300SLR către victorie, cu o viteză medie de 160 km/h în cursa de 1000 de mile din Italia. Modelele retro, care nu se vor demoda însă niciodată, au defilat în fața unei audiențe în extaz. Spectatorii au simțit emoțiile unui weekend fabulous petrecut la evenimentul desfășurat sub sloganul “Cu pedela la podea și fără frică”.

“Sunt mașini unice, sunt grozave, sunt veritabile opere de artă”, spune însuși învingătorul cursei Mille Miglia.

Noul A 45 AMG și-a făcut prima apariție publică la Goodwood. Sistemul său de tracțiune integrală 4MATIC, dimensiunile compacte și grozavul motor de 381 CP au transformat A-ul în mașina perfectă pentru cursa de viteză în coastă de la Goodwood.

“O putere superioară și o dinamică îmbuntătățită.” Astfel a lăudat mașina șeful de la Mercedes-AMG, Tobias Moers. Nu e ca și cum nu am observat ceea ce este evident.

Și dacă tot vorbim despre cai putere, mai avem încă 510 într-un C 63 S – limuzina ultraperformantă cu motor turbo V8, care și-a încins anvelopele și a creat un nor de fum pe circuit.

Festivalul a adus în prim plan un alt model nou-nouț, GLE 63 S Coupé, dar și mașina de curse cu look periculos Mercedes-AMG GT 3, care își va face în curând debutul competițional. Alte vehicule care au atras atenția mulțimii entuziasmate au fost Mercedes-AMG GT C 63 S, S 63 AMG Coupé și GT S Edition 1, toate trei găzduind sub capote nu mai puțin de 1 605 CP.

Sărbătoritul weekend-ului trecut, Nico Rosberg, care a câștigat de curând Marele Premiu al Australiei, i-a încântat pe spectatori cu monopostul său Mercedes AMG Petronas F1 W04, la o zi după ce a împlinit 30 de ani.

“Este o onoare pentru mine să particip la acest eveniment și la renașterea Săgeților Argintii. Noi dominăm competiția”, spune cu mândrie Nico, aflat la numai 10 puncte în urma liderului clasamentului, colegul său campion mondial, Lewis Hamilton.

Am vorbit suficient despre ce s-a întâmplat la sol, haideți să privim și în sus, puțin, acolo unde aeronave de luptă și fum colorat au completat spectacolul unic care a avut loc pe proprietatea Lordului de March (și în spațiul aerian al acesteia, evident).

“Nu există alt eveniment în lume cum este acesta”, spune fostul pilot de Formula 1, Jackie Stewart. Domnule, s-ar putea să ai dreptate!

Comentati?

Your email address will not be published.