Federer joacă dublu în afara terenului de tenis

Roger Federer, un deceniu în Mercedes
,
1.28K 0

Roger Federer a fost plimbat prin New York la bordul unui Mercedes GL 450, în timpul Open-ului americna. Din păcate pentru el, elvețianul a părăsit competiția după semifinale, când croatul Marin Cilic l-a învins rapid în trei seturi, 6-3, 6-4, 6-4, și, în cele din urmă, a câștigat trofeul la New York. Și din nou, Mercedes l-a ajutat pe Federer să ajungă înapoi acasă. Marca germane și fostul număr 1 mondial sunt parteneri încă din 2010.

“Sentimentul este uluitor, sunt atât de entuziasmat!”, a spus Roger Federer imediat după ce a semnat cu Mercedes-Benz, acum patru ani. În fiecare an, Roger Federer câștigă aproximativ 45 de milioane de dolari doar din contracte de publicitate. O firmă americană de echipament sportive i-a oferit cel mai mare contract în 2008. 100 de milioane de dolari pe zece ani. Dar cifrele alianței cu Mercedes-Benz sunt secrete. Roger Federer primește un Mercedes o data la fiecare șase luni și nu are voie să conducă altă marcă de mașină până la încheierea contractului. Data la care se va încheia înțelegerea este, de asemenea, secretă.

 

Contractual pe mai mulți ani acoperă folosirea imaginii lui Federer, apariții personale și plasare de produe. Mercedes-Benz îi asigură elvețianului și un șofer, oricând acesta solicit, dar rareori face asta, din moment ce spune că a conduce un Mercedes este o adevărată plăcere.

Se pare că relația pe termen lung cu Mercedes va dura 10 ani. Între timp, nemții nu au de ce să se teamă. Federer nu-I va face de râs apărînd în ziare de scandal. Elvețianul este un familist convins și tată mândru pentru patru copii.

Roger Federer este cel mai de success tenisman din istorie, când vine vorba de banii obținuți din premii. Turneele de tenis i-au turnat în conturi bani la kilogram. Veniturile sale de pe terenurile de tenis, începînd cu 1998, au ajuns recent la 84 827 704 de dolari, iar Federer este pe locul 2 în topul celor mai bine plătiți sportive, dar pe locul 1 în topul celor mai bine plătiți tenismeni din lume, conform statisticilor Forbes. Roger Federer este un deținător de recorduri și când vine vorba de turneele de Mare Șlem. A câștigat 17 dintre ele și acum poate câștiga Cupa Davis pentru prima oară în carieră. Elveția tocmai s-a calificat în ultimul act al competiției, după ce a învins Italia, și se va lupta cu Franța, în noiembrie, pentru a pune mâna pe “Salatiera de argint”.

 

Comentati?

Your email address will not be published.