Car2Go renunță la suburbiile Romei din cauza actelor de vandalism

Roma, Italia
,
1.44K 0

Cine i-ar face rău unui smart micuț și drăguț? Ei bine, s-a întâmplat la Roma, acolo unde serviciul Car2go va renunța la suburbiile capitalei Italiei din cauza actelor de vandalism. Mai multe vehicule smart au ajuns la service după ce caroseria lor a fost zgâriată sau chiar vopsită de răuvoitori.

Dacă aveați de gând să închiriați o mașină prin serviciul Car2Go la Roma, ar trebui să vă reorientați. Nu veți putea prelua o mașină decât din zonele centrale ale orașului.

Car2Go a anunțat că intenționează să-și reorganizeze activitatea în Roma după ce câteva vehicule smart au fost avariate în zone din afara centrului urban. Pentru moment, serviciul de car sharing va renunța la suburbiile Romei. “Vrem să îmbunătățim acest serviciu prin renunțarea la zonele cu cerere mică și să ne întărim flota în zonele cu cerere mare din inima orașului”, este explicația diplomată a reprezentanților Daimler.

Numărul vehiculelor smart este considerat mic în zonele centrale, în timp ce mașinile rămân parcate zile întregi fără să fie folosite în alte zone. Staționările îndelungate sunt cele care le expun riscului de vandalism. Dar decizia este criticată dur de către autoritățile romane. Omul responsabil cu Protecția Clienților Italieni, Lamberto Santini, susține: “Faptul că serviciul Car2Go a ales să renunțe la suburbiile orașului dăunează enorm romanilor.”

Car2Go

Decizia ar putea fi doar primul pas către ce s-a întâmplat în Londra și Birmingham, orașe din care Daimler a decis să-și retragă vehiculele după doar un an.

Serviciul de car sharing lansat de Daimler a debutat la Ulm, în Germania, în 2008, iar acum funcționează în 29 de orașe din întreaga lume, incluzînd aici Amsterdam, Milano, Berlin, Viena și Munchen, dar și dincolo de Atlantic, în Austin, Texas și Montreal. Serviciul utilizează deja peste 13 000 de vehicule, care pot fi preluate și lăsate în orice locație. 1 200 dintre aceste mașini sunt smart Fortwo electric drive.

Pentru localnicii și turiștii orașelor europene, serviciul Car2Go oferă vehiculele smart pentru 29 de cenți pe minut, 14,90 euro pe oră și 59 de euro pe zi. Începînd cu luna mai a acestui an, Car2Go este cea mai mare companie de car sharing din lume, cu peste un milion de membri.

 

Sursă foto: Green Biz.

Comentati?

Your email address will not be published.