Dacă încape, se parchează

smart, ca stil de viață
,
1.53K 0

Vă aduceți aminte de acele filmulețe cu pisici încercînd să încapă în orice cutie pe care pun ochii, indiferent de dimensiunile cutiei sau ale pisicii? Și sloganul acestor filmulețe, într-o engleză teribil de amuzantă și incorectă este: dacă încap, mă așez (It fits, I sits!) Același lucru îl putem spune despre smart fortwo. Dacă încape, se parchează.

smart-ul chiar încape în cel mai îngust loc de parcare. Și poți și tu să încapi la fel de bine în mașinuță, și dacă ai peste 1,90m. Este vorba despre cei 10 centimetri în plus care fac smart-ul un pic mai lat și un pic mai… isteț și previn ciocnirea coatelor dintre șofer și pasager. Să încercăm să ne extindem viziunea?

Grila figure de miere face smart-ul să arate ca și cum ar zâmbi. Nu mai are privirea răutăcioasă a generației precedente, ci are un look mai matur și mai prietenos. Arată ca o mașină solidă intrată la apă, cu roțile poziționate în afara cadrului caroseriei și o capotă ridicată, care îi conferă o imagine mai sportivă.

Smart: Dacă încap, mă așez.

Un motiv de a zâmbi

Smart-ul înseamnă culoare, distracție și fentarea traficului aglomerat. Ei o numesc noua bucurie urbană. Noua jucărie lego urbană, am adăuga. Trebuie să-ți folosești toate degetele de la mâini de patru ori ca să numeri toate combinațiile de culori. Ai la dispoziție 40 de opțiuni, așa că alege-ți preferata! Pentru interior, combinația alb-albastru deschis pare cea mai veselă pentru bucuria urbană. Dar arată ca un interior de unică folosință, potrivit poate pentru cineva care face zilnic curățenie în mașină, nu fumează și nu bea cafea.

Smart-ul este și foarte interactiv, pentru că aplicația cross connect te poate conecta cu alți șoferi de smart. Acest lucru se poate face foarte simplu, prin montarea smartphone-ului tău în suportul universal. Aplicația poate controla sistemul de navigație și radioul, poate oferi informații despre locația ta și poate găsi automat un loc de parcare cu minute bune înainte să ajungi la destinație. În unele orașe, cum este și Barcelona, comunitatea smart are locuri de parcare rezervate.

Ce mai poți înghesui în smart-ul fortwo, în afară de partenerul tău de călătorie și geanta? Poate o agendă în torpedo. Ei bine, da, încape, dacă este una super mică. Pixul îl poți pune în compartimentul lateral de pe consola centrală, care se deschide în direcția pasagerului. Și cam atât. Ah, am uitat să menționăm. Ai un compartiment util pentru a-ți ține în siguranță ochelarii, chiar deasupra capului.

Citiți despre primul drive test cu smart!

Cât despre materialele smart, după o coliziune portieră contra potieră într-o parcare sau o lovitură provocată de un cărucior de cumpărături, nu trebuie să ajungi neapărat în biroul companiei de asigurări. Am spus jucărie lego și nu am greșit deloc. Caroseria smart este făcută din paneluri de plastic. Nu e… fantastic?

Smart: Dacă încap, mă așez

Comentati?

Your email address will not be published.