Daimler a vândut participația la Tesla

Daimler și Tesla
,
1.44K 0

Conform unui comunicat oficial, producătorul german de autovehicule și camioane, Daimler AG și-a vândut participația de 4% din totalul acțiunilor companiei americane Tesla Motors Inc. În ciuda acestei reorganizări, Daimler a declarat că nu are nicio intenție să pună capăt parteneriatului cu Tesla.

Dieter Zetsche, președintele Daimler AG, a confirmat zilele trecute faptul că Tesla va rămâne în continuare un partener de încredere, cu toate că Daimler și-a vândut participația sa de 4%. „Împreună am lansat cu succes în această vară modelul B-Class Electric Drive în Statele Unite, iar în noiembrie, același model va fi lansat și pe continentul european.”

Pe de altă parte, Bodo Uebber,  membru al Consiliului de Administrație în cadrul Daimler AG, s-a declarat mulțumit de evoluția investițiilor în acțiunile Tesla, acestea nefiind însă necesare pentru continuarea parteneriatului, ceea ce a determinat compania să-și vândă participația, pentru ca Tesla să își lărgească în continuare baza de investitori.

Drept consecință, nemții de la Daimler vor primi de la Tesla Motors Inc. 780 de milioane de dolari, bani ce vor fi folosiți pentru întărirea operațiunile sale globale.

Supercharger_station

Daimler este producătorul de mașini cu cel mai generos portofoliu de vehicule electrice din industria auto, cum ar fi: smart electric drive, Mercedes-Benz A-Class E-Cell, B-Class Electric Drive, B-Class F-Cell, SLS AMG Coupe Electric Drive, Vito E-CELL, Mercedes-Benz Citaro și multe altele. Unul dintre obiectivele Daimler este și hibridizarea gamei de modele.

Parteneriatul dintre Tesla și Daimler a fost semnat în 2009, când Daimler a cumpărat 9.1% din acțiunile Tesla, perioadă când producătorul american de mașini nu era listat la bursă. Un an mai târziu, în iunie 2010, după listarea la bursă, participația Daimler în Tesla a scăzut simțitor până aproape de 4%, rezultat care nu a influențat însă în niciun fel colaborarea strategică și proiectele comune ale celor două companii.

Comentati?

Your email address will not be published.