AMG a dublat vânzările Mercedes-Benz în ultimii doi ani

AMG GT.
,
1.32K 0

Nu încape nicio îndoială că divizia de performanță AMG scoate ce e mai bun din fiecare model Mercedes-Benz când pune mână pe el. Și ghiciți ce: vânzările AMG au explodat.

Divizia Mercedes-Benz AMG se îndreaptă cu pași repezi către un nou record de vânzări: 40.000 de unități vândute în 2014. Acest număr este dublu față de volumul vânzărilor AMG înregistrate în 2012 și viitorul se anunță foarte optimist pentru Mercedes-Benz.

În același timp, acest record a reușit să depășească target-ul oficial al Mercedes-Benz AMG –  30.000 de unități până în 2017 – așa cum a fost propus inițial de șeful AMG Ola Kallenius, acum mai bine de un an.

Modelele responsabile pentru aceast nivel ridicat al vânzărilor sunt Mercedes-Benz A 45 AMG, CLA 45 AMG și GLA 45 AMG. Toate modelele menționate până acum au la bază platforma compactă MFA. Așadar, noul AMG GT ar putea fi avântul perfect pentru o creștere și mai dramatică a vânzărilor.

Cum este posibil așa ceva? După cum bine știm cu toții, AMG intrase deja în producția de serie cu modelul superstar GT coupe. Așadar, AMG GT va fi parte permanentă a gamei, spre deosebire de supercarul SLS, gândit inițial ca o ediție limitată.

Suntem pe o strategie de creștere și AMG, în calitate de membru de performanță al familiei Mercedes-Benz, va juca un rol mult mai important în viitor și încă mai avem câțiva ași în mânecă pentru ca povestea noastră să crească și mai frumos,” a spus Kallenius pentru motoring.com

De vreme ce am menționat modelul AMG GT ca fiind vârful de lance în ceea ce privește divizia de vânzări a AMG, este important de menționat că în viitorul apropiat am putea vedea un AMG GT cabrio, o versiune Black Series și chiar o versiunea de curse GT3. Dar haideți să le luam pe rând.

Comentati?

Your email address will not be published.