Daimler face parte din noul Consiliu al Hidrogenului lansat la Davos

,
1.28K 0

În cadrul unei întâlniri care a avut loc la Davos, treisprezece companii de top din domeniul energiei, transporturilor și industriei au lansat o inițiativă globală pentru a pune în aplicare o viziune comună și un proiect pe termen lung care are în prim plan hidrogenul, pentru tranziția energiei.

În prima inițiativă globală de acest gen, ‘Consiliul Hidrogenului’ este determinat să poziționeze hidrogenul printre soluțiile cheie ale tranziției energiei. ‘Consiliul Hidrogenului’ este alcătuit la ora actuală din 13 conducători de companii de top auto și companii responsabile cu producerea energiei, care s-au consacrat sprijinirii acestui obiectiv ambițios referitor la reducerea temperaturii globale cu 2 grade Celsius, așa cum a fost convenit de comun acord în cadrul Conferinței de la Paris din 2015.

Companiile internaționale implicate în acest proiect sunt: Air Liquide, Alstom, Anglo American, BMW GROUP, Daimler, ENGIE, Honda, Hyundai Motor, Kawasaki, Royal Dutch Shell, Linde Group, Total și Toyota. Consiliul se află sub comanda a doi președinți din zone și sectoare greografice diferite, reprezentate la ora actuală de Air Liquide și de Toyota.

Membrii și-au confirmat intenția de a accelera investițiile majore în dezvoltarea și comercializarea sectoarelor care au la bază hidrogenul și celulele de combustibil. În prezent, aceste investiții se ridică la o valoare totală 1,4 miliarde de euro anual.

Hidrogenul este o sursă versatilă de energie, care prezintă caracteristici favorabile pentru că nu eliberează CO2 în momentul utilizării ca și combustibil pur sau sursă de energie și poate juca un rol major în tranziția către un sistem energetic curat, cu emisii reduse. Tehnologiile și produsele care au la bază hidrogenul au progresat semnificativ de-a lungul ultimilor ani și sunt treptat introduse pe piață.

Consiliul va lucra cu și va oferi consultanță unor acționari cheie cum ar fi strategi, personalități active în domeniul afacerilor și al hidrogenului, agenții internaționale și societăți civile pentru a-și atinge scopurile. Această accelerare va fi posibilă în cazul în care acționarii cheie își intensifică sprijinul în cadrul domeniului hidrogenului ca energie alternativă viitoare.

Comentati?

Your email address will not be published.