Mercedes împotriva hacker-ilor

Mercedes-Benz protejează mașinile împotriva hacker-ilor
,
1.41K 0

Mercedes-Benz încearcă să facă cele mai sigure mașini. Nu doar când vine vorba de mecanică, dar și când vine vorba de informații. Fabricantul german încearcă să protejeze datele clienților prin integrarea unui sistem inovator. Odată ce ai părăsit mașina, te poți deloga din contul tău, așa cum faci pe rețelele de socializare. Automobilul tău va șterge automat toate informațiile, dacă faci setările necesare.

În orice moment, un hacker vă poate prelua vehiculul, conectîndu-se la computer-ul de bord sau poate downloada un virus în el. Dar Mercedes-Benz încearcă să fie cu un pas înaintea hacker-ilor. Acesta este unul dintre motivele pentru care brand-ul premium încearcă să folosească un sistem cloud pentru a proteja informațiile clienților. Șoferii vor putea controla cât anume din informațiile lor, inclusiv informațiile personale sau ruta urmată, va fi disponibil celorlalți și vor putea șterge totul din calculator odată ce părăsesc mașina, în așa fel încât nimic să nu fie aflat.

“Dacă facem mașini sigure, principiile noastre nu se aplică doar la tehnologie mecanică, dar și la securitatea informațiilor”, spune Christine Hohmann-Dennhardt, șefa departamentului legislativ de la Daimler. Astfel, Mercedes-Benz încearcă să-și convingă clienții că au la dispoziție confortul și echipamentul de siguranță necesare.

Preluarea mașinilor de către hackeri este extrem de periculoasă, mai ales în privința mașinilor autonome. Mercedes a testat o mașină care se conduce singură, pe o distană de 100 de kilometric pe drumuri publice, anul trecut. Până acum, trei luni de eforturi depuse de specialiștii în calculatoare pentru a sparge sistemul Mercedes-ului Clasa S, au eșuat, spune Ralf Lamberti, care conduce Departamentul de Telematică.

Comentati?

Your email address will not be published.