Supercarul electric Mercedes-Benz ELK – Imaginația nu are limite!

,
2.57K 0

Rău și pregătit să fugă. Așa ar trebui să arate un supercar electric de la Mercedes. Mercedes-Benz nu aleargă după BMW i8 și nici după Audi e-tron. Ceea ce vedeți în aceste fotografii este doar rodul imaginației unui designer talentat: Mercedes-Benz ELK.

Un designer vizionar i-a dat o abordare futuristă acestui model ce poartă emblema Mercedes-Benz. A desenat mașina atât în versiunea de stradă, cât și în cea destinată curselor de viteză.

Mercedes-Benz ELK (8)

Mașina construită digital de Antonio Paglia vine cu o parte față individualizată de o grilă din fibră de carbon, flancată de farurile cu tehnologie LED alcătuite din trei benzi, iar contururile acestora se extind către logo-ul cu stea în trei colțuri. Aripi evazate atât în față, cât și în spate, încadrează habitaclul aflat foarte aproape de sol.

Mercedes-Benz ELK (10)

O lunetă în formă de stea avansează cursiv către partea posterioară. Jantele, similare cu cele ale conceptului IAA prezentat anul trecut la Frankfurt, par a fi concave, dar devin discuri aplatizate la viteză, pentru a garanta o aerodinamică superioară.

Mercedes-Benz ELK (7)

În cazul versiunii de curse, Antonio Paglia a adăugat, evident, reclamele folosite de echipa Mercedes-AMG PETRONAS, dar și un eleron spate înalt, un splitter frontal masiv, jante de curse, o grilă vopsită în verdele tipic echipe și un difuzor activ pe spate.

Cei de la Mercedes sunt ocupați acum cu pregătirea noului GT în versiune stradală, Mercedes-AMG GT-R, așa că este puțin probabil să construiască în parallel un supercar electric în viitorul apropiat. Dar mai devreme sau mai târziu, își va face apariția, pentru că tendințele din industria auto o cer!

Sursă foto: Behance.

Comentati?

Your email address will not be published.