Super Mercedes-AMG GT-R cu 550 hp iese la joacă

,
1.55K 0

Cei de la Mercedes sunt setați pe ideea construirii unui Mercedes-AMG GT3 exploziv pentru drumurile publice, denumit Mercedes-AMG GT-R. Acum, primul prototip al super mașinii sport a fost surprins în timpul testelor în nordul îndepărat.

Se estimează că, din punct de vedere vizual, Mercedes-AMG GT-R pentru șosea va urma îndeaproape liniile versiunii pentru curse GT3 – fotografiile dezvăluie un eleron fix mare, însoțit de un difuzor de aer activ și de țevi de evacuare dreptunghiulare amplasate central. Evident, aceste elemente nu sunt la fel de proeminente ca acelea care se regăsesc la versiunea pentru circuit, deși există asemănări. În partea frontal, observăm un șort modificat cu prize mari de aer și flapsuri aerodinamice suplimentare.

Mercedes-AMG-GT-GT3-006

Sub capotă, acolo încep lucrurile să arate cu totul diferit. Motorul V8 natural aspirat, de 6,2 litri, de la SLS, cu putere de 520 CP, folosit pentru mașina de curse GT3, s-a dus. În schimb, versiunea stradală Mercedes-AMG GT-R vine cu un V8 de 4,0 litri, versiunea de top a motorului biturbo cu care se mândresc cei de la AMG și care a avut mare success la GT-ul standard.

mercedes-amg-gt3De stradă, dar tot cu orientare spre circuit, Mercedes-AMG GT-R ar trebui să primească setări personalizate ale suspensiilor, frâne mai mari, multe materiale ușoare și noi jante din aliaj îmbrăcate în anvelope mai late. La interior, totul va fi finisat în stilul Sport: scaune de curse, logouri și embleme speciale Alufinish și GT-R.

Premiera oficială a modelului Mercedes-AMG GT-R este programată pentru salonul auto de la Geneva, care va avea loc în luna martie.

Foto: AUTOMEDIA

 

Comentati?

Your email address will not be published.