Mercedes-ul regal – Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet folosit de regina Marii Britanii este de vânzare

,
2.24K 0

Un Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet folosit de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii pe durata vizitei sale istorice în Germania, pe 18 mai 1965, a fost scos la vâzare. A fost mașina care a preluat-o pe Majestatea Sa și pe prințul consort Philip de la Aeroportul Koln-Bonn și i-a dus la întâlnirile programate la Berlin.

Elisabeta a II-a a fost, la acea vreme, a doua față regală care vizita Germania în ultima jumătate de secol. Vizita sa de 11 zile a făcut parte dintr-un plan de reconciliere a celor doi mari giganți europeni, Anglia și Germania.

Limuzina exclusivistă cu doar 5.299 km la bord a fost scoasă la vânzare de către compania expertă în Mercedes-uri, Mechatronik, prețul automobilului fiind disponibil la cerere.

Mașina este practic nouă, după ce a trecut prin două proceduri de restaurare în Germania, la sfârșitul anilor ’80, apoi la începutul anilor ’90. În urma acestora, Mercede-ul și-a recăpătat culoarea originală și a primit scaune îmbrăcate în piele cognac, păstrînd însă dispunerea inițială a acestora, față-n față.

Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet (7)

2.677 astfel de unități au fost construite, 59 dintre acestea fiind modele Landaulet. Vehiculul dotat cu transmisie automată, în care a fost plimbată regina Elisabeta prin Germania, a văzut lumina zilei cu mai puțin de un an înaintea vizitezi acesteia, și anume în 1995.

Există și o filmare care atestă autenticitatea limuzinei. Acest Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet apare în imaginile următoare:

Comentati?

Your email address will not be published.